Segueix-nos
28/11/2017
Artà es manté en taxes de reciclatge superiors al 50%
Continua sent un dels municipis de Mallorca que més residus separa

Segons informacions facilitades pel Consell de Mallorca, les taxes de reciclatge d’Artà es mantenen enguany (octubre de 2017) per damunt el 50%, donant compliment així als objectius autonòmics i comunitaris de cara a 2020.  

Les xifres aportades pel Consell de Mallorca també destaquen que la conscienciació en la gestió de residus domèstics d’Artà és bona (és un dels municipis de Mallorca que més separa), tot i que és molt important no baixar la guàrdia i continuar amb la feina impulsada el 2014 perquè es fa un bé al medi ambient i també perquè suposa un estalvi econòmic per al municipi.

Així, l’Ajuntament vol destacar la importància de separar correctament els residus per tal que la feina que ja fa la ciutadania tengui el valor que ha de tenir. I és que, per posar un exemple, tot i que Artà ha aportat enguany 734 tones de matèria orgànica fins a octubre, té un percentatge d’impropis del 7.95%. Això vol dir que dins el fems d’orgànica hi ha mesclats residus que no hi toquen anar i per això no es pot reciclar. En aquest cas, els impropis que més es troben a la matèria orgànica són els bolquers (que per fer-ho bé, s’han de treure dins el rebuig o el dia d’orgànica però en una bossa separada).

Per això, aprofitant que recentment ha estat la Setmana Europea de Reducció de Residus, l’Ajuntament, a través de la pàgina institucional de Facebook, va fer una petita campanya recordant accions fetes i previstes en relació al tema i consells per reduir els impropis dels residus domèstics. També es varen aprofitar les publicacions per donar les gràcies per l’esforç que fa la ciutadania en el tema de gestió de residus.

Vegeu els enllaços publicats:

Gelera Solidària; vídeo 'Estimartà, recicla'; redueix les bosses de plàstic i els impropis al paper i vidre; recordatori de com treure els residus al porta a porta; implicació de la gent en la neteja de les platges; vídeo ‘Separa els teus residus’; mercadet de Nadal sostenible

 

 

 

Tornar a d'alt