Segueix-nos
16/11/2017
Artà, entre els 22 pobles de Mallorca que participen a les activitats del 25 de novembre del Consell de Mallorca
Presentada la campanya institucional pel ‘Dia internacional de l'Eliminació de la Violència contra les dones’, que es dirigeix sobretot als joves

Durant dos mesos hi haurà activitats i actes que pretenen sensibilitzar a la societat mallorquina i sobretot als joves, per l'eliminació de la violència cap a les dones. Es faran tallers a instituts i ajuntaments, xerrades, exposicions i projeccions amb col·loquis arreu de Mallorca, gràcies a la implicació també de 22 ajuntaments, entre els quals s’hi troba el d’Artà, que s'han coordinat amb la direcció insular d'Igualtat.  


També s'ha presentat el que serà la primera campanya institucional de la direcció insular d'Igualtat pel mateix dia 25 de novembre, que comptarà de les banderoles que es penjaran als 22 ajuntaments i a tots els edificis del Consell de Mallorca i la presencia a les xarxes socials a través d'un gif (vídeo curt) informatiu amb el missatge "La solució està en moltes mans" per tal de fer una crida a la societat per implicar-se en aquesta lluita. El tipus de missatge i el llenguatge que s'han escollit estan dirigits sobretot al públic jove. "Segons els darrers estudis la població jove relativitza la violència cap a les dones. Un fet que ens preocupa i en el que hem de treballar les institucions per a sensibilitzar-los que es tracta situació ben real que enguany ja compta amb 49 dones i 7 menors assassinats”, explica el vicepresident segon i conseller de Participació Ciutadana i Presidència del Consell de Mallorca, Jesús Jurado, que ha presentat la campanya amb la directora insular d'Igualtat, Nina Parrón.


Entre els actes cal destacar la projecció de dos documentals "Él nunca me pegó" d'Irantzu Varela i "La maleta de Marta" de Günter Schwaiger i també la inauguració de la placa commemorativa de la primera manifestació contra la violència cap a les dones de Palma a la Plaça Espanya. Des del 1991 l'ONU reconeix el 25 de novembre com el Dia internacional de l'eliminació de la Violència contra les dones, en commemoració de la manifestació que va tenir lloc a Bogotà el 1981 després de la tortura i assassinat de dues germanes. Però a Palma tenim una efemèride més antiga, quan el 5 de febrer del 1979, es va convocar per primera vegada una manifestació denunciant l'assassinat de 3 dones. "Per aquest motiu un dels actes que es duran a terme i que compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de Palma, és la inauguració d'una placa commemorativa d'aquestes dones pioneres i lluitadores" ha declarat Parrón.

Tornar a d'alt