Segueix-nos
11/10/2017
Tercera edició de 'Cuinant el teu futur' a Artà
Finançat íntegrament per l’Ajuntament per primer cop, hi prenen part vuit joves del municipi, d’entre 16 i 35 anys, que estan aturats i volen desenvolupar la seva carrera dins el món de la restauració

El projecte ‘Cuinant el teu futur’, impulsat i finançat enguany al 100% per l’Ajuntament d’Artà, es consolida en el municipi amb la posta en marxa de la seva tercera edició i confirma l’aposta del consistori per aquesta fórmula. Es tracta d’una formació en restauració dirigida a joves (entre 16 i 35 anys) en situació d’atur o de baixa ocupabilitat d’uns tres mesos i mig de durada i formada per una primera fase teòrica/pràctica de cuina (172 hores) i d’orientació laboral (44 hores) i unes pràctiques de 80 hores a empreses locals. Les classes començaren el 18 de setembre, se celebren a s’Esquerrà Espai Gastronòmic i enguany compten de moment amb l’assistència de vuit joves.

Els objectius de ‘Cuinant el teu futur’ són motivar i dotar els joves del municipi de recursos personals, socials i relacionals per millorar la seva ocupabilitat en l'àmbit de la restauració, i potenciar les seves capacitats, així com dotar-los d'habilitats per a l'orientació professional i sociolaboral i promocionar l'ús i el consum del producte local.

Aquests joves han estat detectats des del Centre Jove i des de la intervenció sociocomunitària que realitza l’educador de carrer juntament amb la intervenció de la tècnic de la borsa de treball i el treballador social, i amb la informació facilitada pels centres educatius de secundària (IES Llorenç Garcías i Font, Sant Bonaventura i Sant Salvador).

Setmanalment se reuniran els diferents professionals que intervenen en el projecte (educador de Medi Obert, cuiner, directora del Centre Jove d'Artà, orientadora laboral, treballador social i psicòleg municipal) per informar i supervisar del mateix i garantir el seu bon funcionament.

Els alumnes i les alumnes del curs realitzaran pràctiques com a ajudants de cuina en diferents establiments d’Artà durant el darrer mes, que és desembre. Un cop superada tant la fase teòrica com pràctica, l’Ajuntament els atorgarà un diploma acreditatiu. Els bons resultats d’ocupació laboral de les dues edicions anteriors han provocat que enguany l’Ajuntament fes una decidida aposta per aquesta iniciativa, finançant-la íntegrament.

Tornar a d'alt