Segueix-nos
05/10/2017
L’exposició ‘Aurora Picornell (1912-1937). Història i memòria’ arribà demà a Artà
L’equip de govern destaca el decisiu paper que jugà l’activista mallorquina en la defensa de la llibertat i la igualtat i anima la ciutadania a visitar-la

Na Batlessa acollirà demà divendres, a les 19 hores, la presentació de l’exposició itinerant ‘Aurora Picornell (1912-1937). Història i Memòria’, organitzada per l’Institut Balear de la Dona, que durà a Artà la vida d’aquesta activista mallorquina que obrí camí en la lluita per la llibertat davant l’opressió i la igualtat entre homes i dones. L’exposició, que romandrà a Artà fins el dia 20 d’octubre, serà inaugurada pel batle del municipi, Manolo Galán, i la directora de l’Institut Balear de la Dona, Rosa Cursach, i se podrà visitar els dilluns, dimecres, dijous i divendres de 17.30 a 20 hores i els dimarts de 10 a 13 i de 17.30 a 20 hores.

L’equip de govern de l’Ajuntament d’Artà vol destacar la figura de l’activista mallorquina, assassinada a Porreres el  1937, als 25 anys d’edat, i el paper que jugà en a la defensa d’uns drets fonamentals en una època de grans desigualtats, i convida els veïns i veïnes del municipi a visitar l’exposició, comissionada per David Ginard Féron, doctor en Història per la Universitat de les Illes Balears (UIB) i autor del llibre ‘Aurora Picornell (1912-1937). De la història a símbol’.

Aina Comas, regidora de serveis socials del consistori, ha assegurat que aquesta exposició “dóna visibilitat a unes dones que en uns anys molt difícils reivindicaren uns valors que amb el temps s’han instaurat en la nostra societat”. “Malgrat aquesta realitat –ha afegit Comas– el dia a dia ens demostra que queda molta feina per fer en quant a reivindicar i fer visible el paper de la dona al llarg de la història”.

Per altra banda, Comas ha recordat que l’any passat el Ple municipal va aprovar per unanimitat l’acord de col·laborar en la localització, senyalització, dignificació, protecció i exhumació de les fosses comunes i per a la localització de persones desaparegudes durant la Guerra Civil i el franquisme, autoritzant fa unes setmanes, per decret de Batlia, la col·laboració econòmica amb 1.000 euros per cobrir les despeses de la identificació d’una víctima suposadament originària d’Artà, trobada durant les feines d’exhumació de la Fossa de Porreres.

Tornar a d'alt