Segueix-nos
13/09/2017
Instal·lades 36 plaques solars fotovoltaiques per a autoconsum a Na Caragol
L'Ajuntament ha aportat més de la meitat de la inversió; Suposarà un estalvi energètic de més d'un 40%

L’Escola Municipal de Na Caragol, a Artà, compta des d’aquest mes de setembre amb una instal·lació solar fotovoltaica per a autoconsum formada per 36 plaques i capacitat per produir més d’un 40% de l’energia que el centre consumeix al llarg de l’any, segons les xifres del darrer exercici (entre juliol 2016 i juny 2017 el consum és de 31.617 kWh). La instal·lació, amb una potència solar de 9,9kWp i capacitat per produir 14.000 kWh a l’any, suposarà, per tant, un significatiu estalvi energètic i econòmic per al centre i per a l’Ajuntament d’Artà.

L’aposta del consistori per l’energia verda i la reducció d’emissions de CO2 al municipi és decidida ja que ha aportat més del 50% del cost de la instal·lació. La resta dels doblers provenen d’una línia d’ajudes llençada per la Direcció General d’Energia i Canvi Climàtic per al foment d'instal·lacions d'energia solar fotovoltaica per a autoconsum dirigida a administracions locals i entitats públiques dependents, cofinançades en un 50 % amb càrrec del Programa Operatiu FEDER 2014-2020 de les Illes Balears. El cost total del projecte ha estat de 25.326,49 euros, dels quals l’Ajuntament d’Artà n’ha aportat 13.662,49.

La instal·lació s’ha realitzada en el transcurs dels mesos estivals, fora de temporada escolar, i s’ha col·locat sobre unes estructures lleugeres en el terrat de l’edifici, on ocupa una extensió de 140 metres quadrats. Dins el projecte, a més, s’ha contemplat el muntatge d’un monitor informatiu de l’energia que en cada moment està generant la instal·lació, que se convertirà en una eina més de feina per formar i conscienciar l’alumnat en estalvi energètic.

Tornar a d'alt