Segueix-nos
29/08/2017
"Profitosa reunió" amb la directora general de Recursos Hídrics, Joana Garau
La gestió integral de Cala Torta i la neteja dels torrents del municipi, principals qüestions damunt la taula

La regidora de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Artà, Aina Comas, s’ha reunit amb Joana Garau, directora general de Recursos Hídrics del Govern de les Illes Balears, per tractar el document de diagnosi i proposta d'ordenació, gestió i recuperació de l'espai platja-duna, accessos i entorns de Cala Torta que l’Ajuntament va remetre fa setmanes a diferents departaments d’entitats públiques. El document avançat per l’ajuntament conclou que aquest indret natural i protegit pertanyent a la Xarxa Natura 2000, pateix una forta pressió antròpica que necessita de la intervenció, en alguns aspectes urgents, de les diferents administracions competents i responsables. L’aparcament incontrolat al llit del torrent de la Cala és un dels aspectes que s’han d’evitar tant des del punt de vista de la conservació i protecció com des de la perspectiva de la seguretat humana.

Després d’aquesta ronda de reunions, Comas pretén recollir la valoració tècnica per part de les diferents administracions competents amb les quals s’està reunint per tal  de dur a terme mesures efectives de conservació i protecció compatibles amb el gaudi públic a Cala Torta, de cara a la propera temporada d’estiu 2018. 

Per altra banda, a la reunió s’abordà també la situació dels torrents del municipi quant a manteniment i neteja. A petició de Comas, Joana Garau ha enviat a l’Ajuntament la informació de totes les actuacions de neteja de torrents realitzades pel seu departament en el municipi en el transcurs dels dos darrers anys i algunes actuacions pendents a Artà i la Colònia. Aina Comas ha titllat de “molt positiva i profitosa” la trobada amb Joana Garau.

Tornar a d'alt