Segueix-nos
04/08/2017
Artà, pioner en la utilització de trampes intel·ligents sense verins per a rosegadors
L’Ajuntament ha iniciat la instal·lació del mecanisme, més respectuós amb el medi ambient, que actua mitjançant sensors de moviment i de temperatura

Artà s’ha convertit en municipi pioner de les Illes Balears en el control de rosegadors al clavegueram mitjançant el sistema de trampes intel·ligents sense verins. L’Ajuntament ha confiat en Anticimex, companyia especialitzada en control de plagues, per modernitzar el servei de control de rosegadors en el terme municipal. El sistema de captura s’ha començat a instal·lar avui mateix.

El regidor de Manteniment i Infraestructures de l’Ajuntament d'Artà, Manuel Rocha, ha referit que “des del consistori treballem per garantir sempre la qualitat de vida dels nostres veïns i confiem que aquesta solució, que no fa servir biocides i està equipada amb l’última tecnologia, assegurarà unes excel·lents condicions de salubritat per a tots els artanencs”. Per la seva banda, Raúl Ruiz, gerent de serveis de Anticimex a les Illes Balears, subratlla l’aposta de la companyia per “oferir solucions noves i intel·ligents a totes aquelles ciutats i municipis que tinguin entre les seves prioritats reforçar i millorar el control de plagues amb serveis innovadors i respectuoses amb el medi ambient al mateix temps”.

Aquest tipus de trampes no utilitzen productes contaminants ni biocides en el sòl o el subsòl, evitant així la contaminació de les aigües sanitàries. La trampa actua mitjançant sensors de moviment i temperatura per detectar al rosegador, moment en el qual s’activa un mecanisme format per vares que impacta en l’animal causant-li la mort immediata, amb el mínim patiment. Tot seguit el sistema retreu les vares i torna a estar actiu immediatament. El funcionament on-line permet realitzar el seguiment a temps real del nombre de rosegadors eliminats, el que es tradueix en un servei més eficient perquè redueix el nombre de desplaçaments dels tècnics i les emissions de CO2. En tractar-se, a més, d’un sistema mòbil, avarca diferents àrees d’actuació segons la detecció de la presència de rosegadors a un punt o l’altra del poble.

Tornar a d'alt