Segueix-nos
03/08/2017
“Enorme satisfacció” per la compra d’Es Canons per part del Govern Balear
L’Executiu Autonòmic adquirirà amb fons de l’ecotaxa l’emblemàtica finca, situada entre la Colònia i Betlem, complint així una històrica reivindicació del poble

L’equip de govern de l’Ajuntament d’Artà qualifica “d’extraordinària” la notícia coneguda avui de la compra de la finca Es Canons per part del Govern de les Illes Balears i mostra una “enorme satisfacció” perquè es compleix una històrica reivindicació del poble, en paraules del batle Manolo Galán. Es Canons, extensió natural d’1,8 milions de metres quadrats situada entre la Colònia de Sant Pere i Betlem, serà adquirida per l’Executiu Autonòmic per un preu de 8 milions d’euros amb fons procedents de l’impost de turisme sostenible i d’aquesta manera podrà ser incorporada al Parc Natural de Llevant, tal i com duu anys sol·licitant el consistori artanenc. “És el resultat d’anys de feina per part de l’Ajuntament i una molt bona notícia per a la comarca”, ha ressaltat avui matí el batle.

A finals de juny, un mes després d’accedir a la batlia, Manolo Galán es reuní amb la presidenta del Govern, Francina Armengol, al Consolat de Mar i la compra d’Es Canons va ser una de les qüestions que es posaren damunt la taula. Aleshores el batle es mostrà moderadament optimista al respecte. La compra d’Es Canons va ser un dels quatre projectes que l’Ajuntament d’Artà presentà per ser finançats amb càrrec a l’impost de turisme sostenible. En la seva proposta, l’Ajuntament senyalà que permetria l’ampliació del Parc de Llevant, l’obertura d’un nou tram del GR-222 i posar a disposició de les institucions pertinents les velles construccions per a la seva reconversió en refugis.

En el plenari d’octubre de 2015, s’aprovà per ampla majoria iniciar els tràmits per demanar al Govern Balear la compra de la finca. Igualment, en un ple realitzat en el mes d’octubre del 2011 l’Ajuntament havia aprovat instar al govern de l’Estat a la seva adquisició, però no obtingué resposta. Es Canons és Àrea Natural d’Especial Interès (ANEI), està inclosa en la Xarxa Natura 2000 i pertany al Lloc d’Interès Comunitari (LIC) de les muntanyes d’Artà.

Finalment, el batle d'Artà ha volgut agrair especialment a la propietat de la finca el tracte que ha tengut amb l'Ajuntament durant anys amb la cessió de ses Cases de Betlem perquè la ciutadania, i en concret els nins i nines del municipi, en poguessin fer ús.

Tornar a d'alt