Segueix-nos
26/07/2017
La regidora Aina Comas se reuneix amb el gerent de l'Ibanat, Joan Ramon
Aborden qüestions en comú com la Proposta d'Ordenació de Cala Torta, la gestió de refugis o la futura col·laboració en formació dual, entre d'altres

Aina Comas, regidora de Medi Ambient de l'Ajuntament d'Artà, ha mantingut una reunió amb el gerent de l'Institut Balear de Natura, Joan Ramon, en la qual s'han tractat assumptes en comú entre ambdues entitats.

Entre d'altres temes, l'Ajuntament ha avançat i posat damunt la taula una Proposta d'Ordenació, Gestió i Recuperació de l'espai platja-duna, accessos i entorns de Cala Torta, Artà. Un indret natural i protegit (Xarxa Natura 2000) que pateix una forta pressió antròpica i que necessita de la intervenció, en alguns aspectes urgents, de les diferents administracions. Al document, s'hi inclouen tot un seguit de mesures o actuacions, algunes de les quals han de ser, per distribució competencial, tractades i treballades conjuntament pels diferents organismes o departament de la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca.

També s'ha abordat l'actual gestió de refugis del Govern, en concret els tres que es troben en el Parc de Llevant (s'Arenalet, s'Alzina i refugi des Oguers), i la futura col·laboració entre la Direcció General d'Espais Naturals i Biodiversitat, l'Ibanat i Ajuntament en la realització tallers de formació dual, sol·licitada per l'Ajuntament al SOIB, i pel qual les persones assistents (majors de 30 anys) obtindrien els certificats d'activitats agràries bàsiques i d'aprofitament forestal.

Tornar a d'alt