Segueix-nos
11/04/2017
Els veïns i veïnes del municipi ja posen veu als pressuposts de 2018
Les assemblees populars a Artà i la Colònia de Sant Pere consensuen les regles del joc que regiran el projecte de pressuposts participatius

L’Ajuntament d’Artà ja ha començat a escoltar la veu dels seus veïns i veïnes per elaborar els pressuposts municipals de l’any que ve. La setmana passada se'n prengueren les primeres decisions al respecte en el marc de les assemblees populars celebrades a Artà i la Colònia de Sant Pere, el 3 i 7 d’abril respectivament. Se consensuaren qüestions com l’import màxim destinat a un projecte (120.000€), el màxim de projectes que pot presentar una persona (sense límit) o el número de projectes que pot votar cada ciutadà o ciutadana (tres), entre altres qüestions. També es va decidir la informació que s’ha d’aportar a l’hora de fer una proposta per part de la ciutadania o les entitats i que les 3 propostes que es votaran s’han de prioritzar. Així mateix, s’acordà que el període de votació de les propostes serà d’una setmana i que se produirà entre els mesos de setembre i octubre.

La pròxima cita serà els dies 27 i 28 d’abril, quan se celebraran sengles assemblees a Na Batlessa i el Centre Cultural de la Colònia, respectivament, en las que tothom que ho desitgi podrà fer arribar les seves idees i propostes.   

El projecte Pressuposts Participatius 2018, presentat en societat a finals de març, és una iniciativa que posa en valor la participació ciutadana a l’hora de proposar i triar actuacions i projectes que els veïns i veïnes consideren beneficiosos i necessaris per al municipi i per als quals el Consistori ha destinat una partida de 200.000 euros (120.000 per a Artà i 80.000 per a la Colònia).

El procés arrencà el 27 de març amb un cinefòrum i una taula rodona/debat que va permetre a les persones assistents conèixer experiències en pressuposts participatius iniciades a altres indrets de Mallorca. El procés pivota sobre un Grup Impulsor, format per representants de tots el partits polítics i per diverses persones implicades en la vida social i cultural del municipi, que és el que vetlla perquè el procés es desenvolupi correctament i que serà també qui l’avaluarà. Finalment se crearà una comissió tècnica formada per tècnics municipals, un representant del grup impulsor i dos membres de la ciutadania (elegits aquests a les assemblees), la qual s’encarregarà d’analitzar la viabilitat legal, tècnica i econòmica de les propostes, així com l’adequació a les normes del procés.

Tornar a d'alt