Segueix-nos
Edifici Teatre

El Teatre d'Artà és un edifici de nova planta inaugurat el dia 1 de juny de 2001. Aquesta nova construcció s'aixeca sobre un solar cedit al poble per Cristòfol Ferrer Pons per a aquesta finalitat. L'arquitecte responsable del projecte és Mateu Carrió Muntaner, i la construcció a càrrec d'una UTE formada per les empreses Construccions Gómez Quintero SA, Electro Hidráulica SA, Chemtrol SA i Sono Music SA.

 

SALA
La sala té una capacitat de 460 espectadors, tots a platea. L´acondicionament acústic ha estat realitzat pel doctor Higini Arau. Tots els materials d´aquesta sala, entre els que destaquen les parets de fusta de mukali, han rebut un tractament especial d'ignifugació.

ESCENARI
L´escenari, de 12 m de fons i 10 de boca, permet una gran mobilitat als artistes. A la boca hi trobam l´arlequí, el teló i la pantalla de cinema. La pinta, a una alçada de 13.90m. deixa 2.5 m. lliures per a mourer-s'hi amb facilitat. El pont de llums i les banderes permeten la il·luminació frontal. Des de la pinta baixen 8 barres motoritzades i electrificades, 13 barres manuals i 16 barres contrapesades. El punt de control permet al regidor comunicar-se amb els camerinos, la cabina i el hall per donar indicacions als tècnis i als artistes. El forrat de contraxapat permet clavar escenografíes sense fer malbé el terra fixe. El tallafocs baixa verticalment a la boca i separa l´escenari de la sala. Totes les teles i materials han rebut un tractament d'ignifugació.
L'escenari també compta amb fossat per a orquestra.


CAMERINOS
Disposam de quatre camerinos pels artistes. Dos col.lectius a nivell de l´escenari i dos individuals davall l´escenari. A tots hi trobam bany complet, mobiliari especial per maquillatge amb miralls il.luminats i butaques de fusta de faig. A més, disposen de megafonia, seguiment audiovisual de l´escenari i comunicació directa amb el regidor d´escena.

SALA D´ACTES
És una sala polivalent, amb 108 m2, per a representacions de petit format, conferències, exposicions, visionats, instal.lacions... Disposa d´equip mòbil dotat de CD, MD, VTR, taula de mescla, projector, micròfon inalàmbric, microfonia de taula i altaveus autoamplificats. El mobiliari consta de 70 cadires, taula, pantalla de projecció i pissarra.

SALA DE REUNIONS
Al costat de la sala d'actes, està destinada, principalment, a sala de reunions, assaig i lectura.

CABINA DE CONTROL

HALL
Amb una superfície de 120 m2 s´hi accedeix des de la plaça del Teatre.
Al hall hi trobam la taquilla, banys, l´accés a la sala i la cafeteria, gestionada per La FUNDACIÓ TEATRE MUNICIPAL D'ARTÀ. Que obri diàriament de 9 a 22 h.