INICI
  Transparència
  Reglaments i ordenances generals
  Pressuposts
  Urbanisme
  Desenvolupament local
  Participació ciutadana
  Ordenances fiscals
  Junta de Govern Local
  Programes culturals
  Publicacions
  Pagament d'impostos
  Eleccions
  Mapa del municipi
  Telèfons i adreces
  Organització
  Grups polítics
  Plens
  Biblioteca
  Teatre d'Artà


Enllaç a incidències

Enllaç a pla d'accióEnllaç a entitats ciutadanes
Enllaç a entitats esportives

Enllaç a biblioteca

Enllaç al Teatre d'Artà
Enllaç a la Ràdio Municipal d'Artà

 L’ajuntament d’Artà engega una campanya intensiva de vigilància d’animals a lloure i demana respecte i civisme als propietaris
 L’objectiu és reduir les defecacions que hi ha en la via pública

08/02/2013

Batlia

Dia 12 de gener va entrar en vigor l’Ordenança municipal reguladora de la convivència, defensa i protecció animal a l’entorn humà*. En aquest reglament s’hi articulen els mecanismes per tal d’assegurar una bona convivència entre els animals i les persones humanes.

Fa temps que als carrers del municipi s’ha detectat una presència important d’excrements que ofereixen una mala imatge i molèsties, tant pels residents com pels turistes. També s’ha confirmat que gran part d’aquestes defecacions són produïdes per animals que van sense companyia o que no estan degudament controlats. El Capítol IV de la nova Ordenança regula la circulació dels animals i s'hi estableix l'obligació de recollir sempre les defecacions; al Capítol V s'estableix que es consideraran “abandonats” els animals a lloure.

És per això que l’Ajuntament d’Artà iniciarà una campanya intensiva per vigilar els animals que vagin a lloure i que sancionarà amb una falta lleu (que pot anar dels 70 als 300 euros) els propietaris que no compleixin amb l’obligació de dur els animals lligats o bé per aquells animals que circulin sense anar acompanyats i conduïts per una persona i sota la seva responsabilitat. També es podria sancionar, amb la mateixa categoria de falta i multa, quan es detecti un propietari o propietària que no reculli les defecacions.

En tot cas, des de l’Ajuntament s’apel·la al civisme de la població per tal que no s’hagi d’imposar cap sanció i perquè es prengui consciència que la convivència entre els animals i les persones ha de ser el més respectuosa possible.

 

* BOIB núm. 6, de 12-01-2013. Aquí teniu l'enllaç a la publicació íntegra i definitiva