INICI
  TransparŔncia
  Reglaments i ordenances generals
  Pressuposts
  Urbanisme
  Desenvolupament local
  Participaciˇ ciutadana
  Ordenances fiscals
  Junta de Govern Local
  Programes culturals
  Publicacions
  Pagament d'impostos
  Eleccions
  Mapa del municipi
  TelŔfons i adreces
  Organitzaciˇ
  Grups polÝtics
  Plens
  Biblioteca
  Teatre d'ArtÓ


Enllaš a incidŔncies

Enllaš a pla d'acciˇEnllaš a entitats ciutadanes
Enllaš a entitats esportives

Enllaš a biblioteca

Enllaš al Teatre d'ArtÓ
Enllaš a la RÓdio Municipal d'ArtÓ

 Reposiciˇ de la Creu de Terme de la Col˛nia de Sant Pere
 \N

10/06/2002

batlia

L'Ajuntament d'ArtÓ ha reposat la Creu de Terme de la Col˛nia de Sant Pere que el temporal del mes de novembre havia tomat i fet malbÚ.

Aquesta actuaciˇ estÓ autoritzada per l'└rea de Patrimoni Hist˛ric del Consell de Mallorca (la creu estÓ catalogada com a BIC) que, a la sessiˇ de 17 d'abril, va donar el vistiplau a la reposiciˇ de la Creu de Terme de la Col˛nia i a la incorporaciˇ d'unes barres metÓlĚliques de protecciˇ per evitar possibles topades.

Aquesta creu de terme data del 1970 i els materials emprats per a la seva construcciˇ Ús pedra calcÓria (base i fust) i pedra de marŔs (tambor i creu). La base Ús de planta octogonal de tres graons, el fust tambÚ Ús octogonal aixÝ com el tambor que tÚ formes de fulles d'acant. En l'anvers de la creu Molina hi ha un crist vestit, coronat i crucificat (seguint el model romÓnic) i en el revers, l'escut d'ArtÓ.

La reposiciˇ de la creu ha estat possible just abans de la celebraciˇ de les festes patronals de Sant Pere, que s'inicien precisament aquest cap de setmana.