INICI
  Transparència
  Reglaments i ordenances generals
  Pressuposts
  Urbanisme
  Desenvolupament local
  Participació ciutadana
  Ordenances fiscals
  Junta de Govern Local
  Programes culturals
  Publicacions
  Pagament d'impostos
  Eleccions
  Mapa del municipi
  Telèfons i adreces
  Organització
  Grups polítics
  Plens
  Biblioteca
  Teatre d'Artà

Enllaç a incidències

Enllaç a pla d'accióEnllaç a entitats ciutadanes
Enllaç a entitats esportives

Enllaç a biblioteca

Enllaç al Teatre d'Artà
Enllaç a la Ràdio Municipal d'Artà

 L'Estació del tren, a punt per a la Fira
 Serà el punt neuràlgic de connexió de transports d'Artà

06/06/2002

batlia

El conseller d'Obres Públiques, Francesc Quetglas, acompanyat pel gerent de Serveis Ferroviaris, Joan Antoni Santos, va visitar dijous dia 13 la nostra vila per saber com estaven els projectes que la seva Conselleria desenvolupa a Artà.

El primer punt de partida varen ser les obres dels habitatges de protecció oficial que es fan a Na Caragol. Segons digueren, el ritme de les obres s'ajusta perfectament al calendari marcat en un primer moment ja que, sis mesos després de col·locar la primera pedra, l'estructura ja està conclosa.

La ruta va continuar amb la visita al Projecte Ferrutx, instal·lat als baixos de Na Batlessa. El conseller no coneixia de primera mà aquest projecte i l'interessava saber quina era la seva estructura perquè l'Ajuntament ha arribat a un acord amb Serveis Ferroviaris perquè aquest centre d'interpretació del municipi s'instal·li definitivament a l'edifici remodelat de l'Estació.

Una vegada a l'estació, conseller, batle i demés autoritats varen poder comprovar el ritme de les obres. El gerent de Serveis Ferroviaris va comentar que les obres estaran concloses el mes de setembre. Fins aleshores s'ha de concretar quin sistema serà el que s'emprarà per adjudicar l'aprofitament de l'Estació. El conseller va desaconsellar que l'actual sigui l'edifici de la nova estació de tren ja que, avui dia, es precisen unes andanes que no són compatibles amb l'antic edifici. Ara bé, el conseller va comentar que l'Estació hauria d'estar integrada en la tornada del ferrocarril i que segurament el casal remodelat sigui el punt de connexió de tots els transports a Artà. "No es pot concebre, avui per avui, el transport de tren separat del d'autobús o del de taxi. Ha de ser una visió integral de transport. Això és el que s'estudiarà al Pla de Transports que està redactant la conselleria". Segons va comentar el gerent de SFM, la persona o societat que se'n faci càrrec de l'Estació, haurà d'estar disposada a treballar també pel transport públic de Mallorca. L'estudi de viabilitat per a la tornada del tren al Llevant mallorquí no estarà llest fins a finals d'anys.