INICI
  Transparència
  Reglaments i ordenances generals
  Pressuposts
  Urbanisme
  Desenvolupament local
  Participació ciutadana
  Ordenances fiscals
  Junta de Govern Local
  Programes culturals
  Publicacions
  Pagament d'impostos
  Eleccions
  Mapa del municipi
  Telèfons i adreces
  Organització
  Grups polítics
  Plens
  Biblioteca
  Teatre d'Artà

Enllaç a incidències

Enllaç a pla d'accióEnllaç a entitats ciutadanes
Enllaç a entitats esportives

Enllaç a biblioteca

Enllaç al Teatre d'Artà
Enllaç a la Ràdio Municipal d'Artà

 Robada una gran quantitat de coure de l’enllumenat públic de la Colònia de Sant Pere
 Dos robatoris consecutius que suposen més de 1500 metres de fil.

02/02/2012

Batlia

Els passats dies 8 i 14 de febrer va ser detectada la sostracció de fil de coure de l’enllumenat públic, concretament a la urbanització de Montferrutx. En la primera onada varen emportar-se més de 1200 metres de fil de coure que corresponen a l’enllumenat públic de la zona de l’escoleta que hi ha a la Colònia de Sant Pere. A través de les comportes d’accés a la instal•lació elèctrica accedeixen al fil, tallant-lo i estirant-lo fins a la seva total sostracció. A més, en el furt del dia 8, també faltaren fins a quatre comportes metàl•liques.

En el robatori de dia 14 de febrer, tot i que no s’emportaren una gran quantitat de fil de coure, només uns 300 metres, els danys sí que són molt superiors. El material sostret és de la zona baixa de Montferrutx, al camí de s’Estanyol. Aquí tallaren amb eines especialitzades (la secció era neta) el fil que dóna llum a les faroles del carrer i el s’emportaren, de manera que aquesta és una zona que s’ha quedat sense corrent elèctrica. Per altra banda, i en el mateix intent, es varen tallar els fils que porten l’electricitat a l’enllumenat públic de la urbanització Estel de Mar, just al costat de s’Estanyol. Aquí la instal•lació estava tallada, però no havien pogut endur-se’n el fil, ja que era una mica dur i no el pogueren estirar. Malgrat això, tot el cablejat està tallat, de manera que s’haurà de canviar per poder continuar donant llum a la urbanització.

En conclusió, amb aquests dos robatoris, s’ha fet un mal de més de 2400 metres de fil de coure que haurà de ser reposat per part de l’Ajuntament d’Artà. Es calcula que aquest material es ven al mercat negre als voltants d’1,60 euros el metre, mentre que el cost és de més de 16 euros el metre. Això suposarà que l’Ajuntament haurà de fer front a una gran despesa per reposar el material furtat.

Des del consistori es vol fer una crida a la ciutadania perquè si veu algun moviment o persona sospitosos, avisin de seguida a la policia municipal o a la guàrdia civil. És entre tots que hem d’aconseguir aturar aquests robatoris indiscriminats contra els béns públics.