INICI
  Transparència
  Reglaments i ordenances generals
  Pressuposts
  Urbanisme
  Desenvolupament local
  Participació ciutadana
  Ordenances fiscals
  Junta de Govern Local
  Programes culturals
  Publicacions
  Pagament d'impostos
  Eleccions
  Mapa del municipi
  Telèfons i adreces
  Organització
  Grups polítics
  Plens
  Biblioteca
  Teatre d'Artà

Enllaç a incidències

Enllaç a pla d'accióEnllaç a entitats ciutadanes
Enllaç a entitats esportives

Enllaç a biblioteca

Enllaç al Teatre d'Artà
Enllaç a la Ràdio Municipal d'Artà
 L'ajuntament d'Artà també intenterà reduir el consum energètic per tal d'estalviar i per produir menys contaminació ambiental.
 Per això ha enviat aquesta circular sobre l'estalvi energètic en edificis i instal·lacions municipals a tots els empleats.

30/06/2011

batlia

Benvolguts treballadors,

Benvolgudes treballadores,El motiu d'aquesta circular és informar-vos sobre la voluntat de l'Equip de Govern de posar en marxa una campanya d'estalvi energètic en edificis i instal·lacions municipals per reduir els costos que aquest concepte representa per a l'Ajuntament i per promoure bones pràctiques ambientals.Hem de tenir present que el consum energètic del nostre ajuntament és molt elevat i que s'ha de reduir sigui com sigui, sobretot si tenim en compte que la situació econòmica municipal passa per moments delicats. Només a tall d'exemple, durant el darrer semestre de 2010 aquesta despesa s'apujà a 227.600 €, és a dir, a 37.933 € mensuals de consum elèctric. I és per això que ens hem marcat l'objectiu de disminuir un 10 % la factura energètica durant el segon semestre de 2011.Així doncs, us hem de demanar que col·laboreu i participeu en aquesta iniciativa d'estalvi energètic i econòmic, i que adopteu, entre d'altres, mesures com les que us proposam:1. Llum: enceneu només els llums que siguin necessaris i aprofitau al màxim la llum natural en els espais que només en necessiten d'artificial en moments puntuals (passadissos, banys, magatzems, sales o despatxos buits, etc.).2. Temperatura de l'aire: recordau que la normativa estableix que la temperatura de l'aire condicionat no ha de ser inferior a 26 ºC i que la de la calefacció no ha de superar els 21 ºC. A més, aquestes prescripcions seran més eficients si posau en pràctica les recomanacions següents:- Manteniu les finestres i les portes exteriors tancades quan l'aire condicionat o la calefacció estiguin en funcionament.

- A l'estiu, ventilau les dependències a primera hora del matí, quan la temperatura exterior és baixa, durant 5 o 10 minuts.

- Vestiu roba adequada a les condicions climàtiques exteriors.D'altra banda, també posarem en marxa altres mesures relacionades amb l'estalvi energètic que, a la vegada, ajudaran a reduir la despesa econòmica per aquest concepte, com a ara la reducció de les hores d'encesa de l'enllumenat públic o la reducció de punts de llum encesos durant la nit.Us agraesc, per endavant, la vostra col·laboració.Atentament,

Jaume Alzamora Riera

BatleArtà, 15 de juliol de 2011