INICI
  TransparŔncia
  Reglaments i ordenances generals
  Pressuposts
  Urbanisme
  Desenvolupament local
  Participaciˇ ciutadana
  Ordenances fiscals
  Junta de Govern Local
  Programes culturals
  Publicacions
  Pagament d'impostos
  Eleccions
  Mapa del municipi
  TelŔfons i adreces
  Organitzaciˇ
  Grups polÝtics
  Plens
  Biblioteca
  Teatre d'ArtÓ


Enllaš a incidŔncies

Enllaš a pla d'acciˇEnllaš a entitats ciutadanes
Enllaš a entitats esportives

Enllaš a biblioteca

Enllaš al Teatre d'ArtÓ
Enllaš a la RÓdio Municipal d'ArtÓ

 Inaugurat el primer tram de la ruta senderista que enllašarÓ ArtÓ i Lluc
 Compta amb vuitanta quil˛metres de recorregut i travessa la meitat nord de Mallorca

22/04/2002

Batlia

Aquest dissabte passat, dia 20, l'ermita de Betlem va ser el punt de partida de la inauguraciˇ de la ruta senderista que unirÓ ArtÓ i Lluc. El conseller de Turisme, CelestÝ Alomar; la consellera de Medi Ambient, Margalida Rossellˇ, el conseller de de Promociˇ i Ocupaciˇ del Consell de Mallorca, Bernat Aguilˇ i el batle d'ArtÓ, Montserrat Santandreu entre d'altres, convidaren els batles dels altres pobles per on transcorre aquesta ruta per inaugurar el seu tram inicial, que va de l'ermita al quarter de Betlem.

El recorregut total, d'aproximadament vuitanta quil˛metres, que es poden fer en set etapes (amb dues variants que donen connexiˇ amb les estacions de tren) i en vint-i-una hora de marxa, transcorre pels termes municipals d'ArtÓ, Santa Margalida, Petra, Ariany, Maria de la Salut, Muro, LlubÝ, Sineu, Inca, Selva i Escorca.

En les diferents etapes al llarg del recorregut s'han realitzat feines de neteja, reconstrucciˇ de marges i recuperaciˇ de fites etnol˛giques per part de personal especialitzat, a fi de millorar, recuperar i consolidar aquest recorregut que, a mÚs, ha estat degudament senyalitzat.

En aquesta ruta senderista s'han volgut incloure, per la seva importÓncia, les finques p˙bliques d'Aubarca, es Verger i s'Alqueria Vella. Partint de la Caseta dels Senyors de l'Arenalet des Verger, la ruta continua pel Pla de ses Bitlles, el CamÝ d'En Mondoi, l'Avenc des Travessets, el CamÝ dels Presos, Sa Font Poloni, el Puig des Corb, Sa Tafona de s'Alqueria Vella fins arribar a l'Ermita i, desprÚs, pel barranc, fins al Quarter de Betlem.

Les institucions que s'han implicat en la recuperaciˇ de camins, Consell de Mallorca i Conselleria de Turisme, han invertit 144.471,84 Ç (24 milions de pessetes). A mÚs, s'han imprŔs uns trÝptics amb els punts d'interŔs que trobaran els senderistes a l'hora de triar aquests camins i paisatges.

Els afeccionats a les excursions i les llargues caminades ja tenen una eixida mÚs per poder fer.