INICI
  TransparŔncia
  Reglaments i ordenances generals
  Pressuposts
  Urbanisme
  Desenvolupament local
  Participaciˇ ciutadana
  Ordenances fiscals
  Junta de Govern Local
  Programes culturals
  Publicacions
  Pagament d'impostos
  Eleccions
  Mapa del municipi
  TelŔfons i adreces
  Organitzaciˇ
  Grups polÝtics
  Plens
  Biblioteca
  Teatre d'ArtÓ

Enllaš a incidŔncies

Enllaš a pla d'acciˇEnllaš a entitats ciutadanes
Enllaš a entitats esportives

Enllaš a biblioteca

Enllaš al Teatre d'ArtÓ
Enllaš a la RÓdio Municipal d'ArtÓ

 Presentaciˇ de la digitalitzaciˇ de la revista Llevant
 El conveni de colĚlaboraciˇ entre l'Ajuntament i la UIB permetrÓ una versiˇ electr˛nica de la colĚlecciˇ completa d'aquesta revista

12/05/2003

Batlia

Dimecres, dia 14 de maig, l'Ajuntament d'ArtÓ va presentar el projecte per a la digitalitzaciˇ i ediciˇ en format electr˛nic de la revista Llevant, decenari cat˛lic mallorquÝ. Mitjanšant un conveni de colĚlaboraciˇ entre l'Ajuntament i la UIB es podrÓ tenir una versiˇ electr˛nica de la colĚlecciˇ completa de la revista.

A hores d'ara no es coneix cap colĚlecciˇ completa de la revista Llevant. GrÓcies a la tasca feta pels responsables del Fons Local d'ArtÓ, s'han pogut localitzat diversos colĚleccionistes que tenien alguns toms d'aquesta revista que va marcar una fita en el panorama de la premsa forana des de 1919 a 1931. Aquests colĚleccionistes, Andreu Ferrer, Llorenš Lliteres i Joan M. Garcias, han cedit a l'Ajuntament temporalment els seus fons per tal que la Universitat pugui digitalitzar la colĚlecciˇ completa. Entre tots els fons d'aquests colĚleccionistes s'ha pogut completar una colĚlecciˇ del Llevant.

Amb la c˛pia completa es podran desenvolupar diversos productes, com bÚ va explicar Miquel Pastor, director del Servei de Biblioteca i Documentaciˇ de la UIB. Entre aquests productes hi ha una c˛pia master original (5.000 imatges digitalitzades d'alta qualitat en format jpg de cada pÓgina de la revista), revista electr˛nica en CD-ROM o DVD, revista electr˛nica en format pÓgina web (accessible a travÚs de la xarxa internet) i una base de dades indexada dels articles de la revista enllašats al text complet del n˙mero que conten cadascun dels articles.

Aquesta c˛pia de la revista Llevant formarÓ part del Fons Local d'ArtÓ i es podrÓ consultar a Internet.