INICI
  TransparŔncia
  Reglaments i ordenances generals
  Pressuposts
  Urbanisme
  Desenvolupament local
  Participaciˇ ciutadana
  Ordenances fiscals
  Junta de Govern Local
  Programes culturals
  Publicacions
  Pagament d'impostos
  Eleccions
  Mapa del municipi
  TelŔfons i adreces
  Organitzaciˇ
  Grups polÝtics
  Plens
  Biblioteca
  Teatre d'ArtÓ


Enllaš a incidŔncies

Enllaš a pla d'acciˇEnllaš a entitats ciutadanes
Enllaš a entitats esportives

Enllaš a biblioteca

Enllaš al Teatre d'ArtÓ
Enllaš a la RÓdio Municipal d'ArtÓ

 El Govern invertirÓ 742.000 Ç de l'ecotaxa en la transformaciˇ de l'escorxador d'ArtÓ
 Aquesta transformaciˇ permetrÓ crear, a ArtÓ, la primera ind˙stria cÓrnica de les Illes

02/05/2003

Batlia

El conseller d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, Mateu Morro, va venir a ArtÓ per presentar la transformaciˇ i l'homologaciˇ de l'escorxador municipal en un centre de transformaciˇ de productes cÓrnics de la nostra comarca, i molt especialment dels productes del Parc Natural de Llevant. Aquesta reforma, que s'iniciarÓ a finals d'any, estÓ valorada en 742.000 Ç, doblers que es pagaran de l'ecotaxa. AixÝ, l'escorxador passarÓ de tenir 250 metres quadrats a tenir-ne 450. El projecte, redactat pels tŔcnics Joan Rossellˇ i Joan Artigues, preveu unes instalĚlacions molt modernes, on els ramaders artanencs podran elaborar sobrassada, botifarrons i camaiot amb una marca del parc natural. Tant el conseller com el batle remarcaren el carÓcter pioner del projecte, conjugant el sacrifici i la comercialitzaciˇ directa, assegurant un control estricte que ha de permetre exportar productes arreu Europa.

El d'ArtÓ Ús un dels ˙nics escorxadors locals que funcionen a l'Illa i, amb aquesta reforma, rebrÓ un gran impuls. Que els ramaders artanencs puguin transformar els seus productes en embotits amb una garantia d'higiene i seguretat Ús una gran millora que els permetrÓ aquesta exportaciˇ arreu d'Europa.

Aquesta nova ind˙stria tindrÓ capacitat per tractar mil quilos de carn a l'hora. Les instalĚlacions estaran dividides en diferents Órees. Una zona de solls donarÓ pas a un espai per a les matances, un per desfer les peces de carn i un altre per a l'elaboraciˇ, on hi haurÓ cambres per a les espÝcies dels embotits, una cuina i un assecador per curar les sobrassades. La zona de les solls actuals es tomarÓ perquŔ, segons els tŔcnics, presenta greus problemes estructurals.