INICI
  TransparŔncia
  Reglaments i ordenances generals
  Pressuposts
  Urbanisme
  Desenvolupament local
  Participaciˇ ciutadana
  Ordenances fiscals
  Junta de Govern Local
  Programes culturals
  Publicacions
  Pagament d'impostos
  Eleccions
  Mapa del municipi
  TelŔfons i adreces
  Organitzaciˇ
  Grups polÝtics
  Plens
  Biblioteca
  Teatre d'ArtÓ


Enllaš a incidŔncies

Enllaš a pla d'acciˇEnllaš a entitats ciutadanes
Enllaš a entitats esportives

Enllaš a biblioteca

Enllaš al Teatre d'ArtÓ
Enllaš a la RÓdio Municipal d'ArtÓ

 Gran acollida del llibre d'homenatge a Pere Sanxo
 El volum, editat per l'Ajuntament d'ArtÓ, va acompanyat per una exposiciˇ de fotografies a la sala del Teatre

30/01/2003

BatliaEl passat divendres, dia 7 de febrer, la sala d'actes de la ResidŔncia va resultar del tot insuficient per acollir la presentaciˇ del llibre Pere Sanxo. Fotografies, un volum que, com va comentar el batle, Montserrat Santandreu, era molt esperat ja que era un projecte que feia molt de temps que s'havia engegat.

A mÚs de ser un "complot de bons amics", com ha vingut anomenant aquest volum Pere Sanxo, a l'acte es va confirmar que era de "molts d'amics", ja que varen ser moltes les persones que volgueren saludar l'autor de les fotografies a casa seva, a la Posada dels Olors.

A la presentaciˇ, a cura del batle, Montserrat Santandreu; de l'exregidor de Cultura, Jaume GuiscafrŔ; del professor de filosofia, Gabriel Genovart, del fot˛graf AgustÝ Torres -que ha fet el tractament fotogrÓfic i la transcripciˇ- i de la professora de la Hist˛ria de l'Art de la UIB, Maria Josep Mulet, es va posar de relleu la personalitat de Pere Sanxo i la seva capacitat per retratar l'ArtÓ del segle XX. No nomÚs va ser un retratista d'estudi, sinˇ que es va mostrar molt interessat pels paisatges i la gent que l'envoltava i, com a persona que gaudia d'una gran sensibilitat envers el seu entorn mÚs proper, deixÓ una empremta molt important mitjanšant les seves fotografies. Tant AgustÝ Torres com Maria Josep Mulet varen fer-se ress˛ de la importÓncia que tenia que Pere Sanxo haguÚs guardat molts de negatius i clixÚs, ja que aix˛ no era molt corrent a la seva Ŕpoca. En el llibre, el nucli central del qual l'ocupa una selecciˇ de 120 fotografies, totes en blanc i negre, de Pere Sanxo, CosÝ, tambÚ hi ha un text que aporta Gabriel Genovart, un altre de Maria Josep Mulet i una transcripciˇ de diverses entrevistes que Montserrat Santandreu i Jaume GuiscafrŔ mantingueren amb el fot˛graf, on es fa palesa la seva gran bonhomia i personalitat.

La presentaciˇ del llibre va acompanyada per una exposiciˇ de fotografies que es podrÓ veure a la Sala d'actes del teatre fins dia 23 de febrer en horari de 19 a 21 hores.

El llibre es podrÓ adquirir al Teatre i a les llibreries d'ArtÓ al preu de 20 Ç.