INICI
  Transparència
  Reglaments i ordenances generals
  Pressuposts
  Urbanisme
  Desenvolupament local
  Participació ciutadana
  Ordenances fiscals
  Junta de Govern Local
  Programes culturals
  Publicacions
  Pagament d'impostos
  Eleccions
  Mapa del municipi
  Telèfons i adreces
  Organització
  Grups polítics
  Plens
  Biblioteca
  Teatre d'Artà


Enllaç a incidències

Enllaç a pla d'accióEnllaç a entitats ciutadanes
Enllaç a entitats esportives

Enllaç a biblioteca

Enllaç al Teatre d'Artà
Enllaç a la Ràdio Municipal d'Artà

 El Concert de Donovan es tradueix en beques escolars a Totogalpa
 Altres entitats locals d'Artà han fet aportacions per augmentar el número de becaris per al curs escolar que comença dilluns

30/01/2003

batlia

La Comissió d'Agermanament d'Artà amb Totogalpa (a Nicaragua), que aglutina un col·lectiu de més de vint persones representants d'Entitats Ciutadanes, de l'Ajuntament o que prenen part en aquest projecte a títol personal, es va reunir aquests passats dimecres, dia 22 i dia 29 de gener, amb dues representants del Fons Mallorquí de Solidaritat (Catalina Socias i Antònia Rosselló) per tal de saber quins eren els projectes que la Comisión de Desarrollo Municipal (CDM) de Totogalpa havia cregut prioritaris per rebre'n finançament des d'Artà. Es dóna la circumstància extraordinària de la disponibilitat de la recaptació del concert benèfic que va fer el cantant escocès Donovan en el Teatre d'Artà, el passat 4 de gener, i que va aconseguir prop de 8.000 euros.

El projecte que la comissió paral·lela a la d'Artà a Totogalpa creu que, avui per avui, és prioritari becar 35 alumnes de Secundària i de Tècnica. Aquestes beques, que es distribuïrien en vint a Secundària i quinze a Tècnica, preveuen l'uniforme (que és obligatori a Nicaragua), menjar i despeses de transport (els alumnes de Tècnica, que poden tenir entre catorze i setze anys, s'han de traslladar a altres poblacions de capçalera per tal d'estudiar aquests cursos tècnics) i es donarien a alumnes en darrer curs que, davant les adverses condicions en què viu la població, es veurien abocats a deixar els estudis d'aquest curs 2003-2004, que comença dilluns que ve.

Els membres de la comissió d'agermanament no tan sols han donat el seu vist-i-plau a aquest projecte, sinó que hi han afegit algunes aportacions per tal d'incrementar el nombre de beques, que podien arribar a ser entre 50 i 55 (segons les comissions bancàries). 1.000 € que Artà Solidari guardava d'una desfilada de modes; 200 € aportats pel Club Esportiu Sant Salvador de Bàsquet del torneig 3x3 de 2002 i 300 € de l'APA de Na Caragol passaran a engrossar el nombre d'alumnes becats.

La Comissió d'Agermanament d'Artà és conscient que dilluns que ve, 3 de febrer, cinquanta escolars de Totogalpa podran tenir la seguretat de poder cursar l'exercici escolar. A partir d'ara, la Comissió també vol fer un seguiment dels becaris (assistència a classe, seguiment dels treballs que han de realitzar per a la comunitat,...). Un altre dels aspectes que vol impulsar la Comissió d'Agermanament d'Artà, amb molts dels seus integrants que pertanyen al món educatiu, és el foment d'amistats entre els escolars d'Artà i de Totogalpa mitjançant correus electrònics. Els alumnes dels dos móns podran enriquir-se mútuament amb aquesta experiència.

La Comissió d'Agermanament es constituirà legalment com a associació sense ànim de lucre per poder fer front a alguns dels projectes que també s'han plantejat des de la CDM. Entre aquests projectes hi ha el finançament d'una farmàcia autogestionada o d'un "parador turístic", o sigui, un baret a la carretera que passa per Totogalpa i que porta a Hondures.