INICI
  TransparŔncia
  Reglaments i ordenances generals
  Pressuposts
  Urbanisme
  Desenvolupament local
  Participaciˇ ciutadana
  Ordenances fiscals
  Junta de Govern Local
  Programes culturals
  Publicacions
  Pagament d'impostos
  Eleccions
  Mapa del municipi
  TelŔfons i adreces
  Organitzaciˇ
  Grups polÝtics
  Plens
  Biblioteca
  Teatre d'ArtÓ


Enllaš a incidŔncies

Enllaš a pla d'acciˇEnllaš a entitats ciutadanes
Enllaš a entitats esportives

Enllaš a biblioteca

Enllaš al Teatre d'ArtÓ
Enllaš a la RÓdio Municipal d'ArtÓ
Miguel Castro, durant la presentaciˇ de dia 23.
Miguel Castro, durant la presentaciˇ de dia 23.
 La residŔncia de persones majors d'ArtÓ serÓ un lloc d'expressiˇ i trobada intergeneracional
 L'espai SkholŔ farÓ tallers de creaciˇ que ajuntaran a petits i grans

31/01/2017


Una de les ales de l'edifici de la residència per a persones grans d'Artà serà l'espai on es duran a terme els tallers Skholè, d'expressió i trobada entre gent gran i infants. Aquests tallers es varen presentar dilluns dia 23 i han despertat gran interès.

 

Es tracta d'un projecte que segueix els principis de l''Educació Creadora', creat per l'alemany Arno Stern i que es basa en els processos naturals de l'aprenentatge. És a dir, la creació d'un espai en què tothom es pot sentir segur sense estar condicionat per un model a seguir o pels judicis dels altres.

 

Com s'aconsegueix? Idò creant un grup heterogeni amb persones de diferents edats, en un espai sense judicis (les coses que es creen no surten dels tallers i, per tant, no es fan per ser 'mostrades' a algú perquè ens doni la seva opinió). Per altra banda, l'educador agafa el rol d'assistent. Amb aquestes condicions, la por desapareix, els límits es trenquen i les persones improvisam, investigam, cream i desenvolupam el joc personal. S'educa apel·lant al joc i s'empren com a eines bàsiques els pigments de color i el fang. No és una escola d'art, sinó un espai de trobada que facilita l'educació en emocions i valors i un enriquiment mutu.

 

 

Els tallers

Es duran a terme a partir del mes de febrer. Els grups seran de màxim 12 persones de diferents edats en tres espais:

Espai color: es juga amb el color i el traç. El material utilitzat és pintura acrílica.

Espai fang: es juga amb l'espai i el volum. El material utilitzat és argila vermella.

Espai tècniques escultòriques: es juga amb l'espai i el volum i amb diferents materials i tècniques.

 

 

El paper de l'Ajuntament

Aquests tallers es fan gràcies a un conveni amb l'Ajuntament d'Artà, segons el qual el consistori cedeix l'espai de la residència. Per la seva banda Skholè aporta el material i es compromet a reservar 3 places gratuïtes en cada taller per a persones usuàries de la residència. «Així feim més passes per aconseguir un espai integrador i obrir més les portes de la residència: que la ciutadania la conegui», indica Aina Comas Delgado, regidora de Serveis Socials.

 

L'experiència d'aquests tallers ja es va poder tastar a l'estiu, quan es va fer un projecte pilot, en què hi participaren unes 50 persones, entre grans i petits.

 

El projecte es va presentar dia 23 de gener amb una xerrada de Miguel Castro, qui aplica i ensenya l'Educació Creadora en el seu taller Diraya, a Bilbao. De fet, les educadores encarregades del projecte, Concepción i Laura Hedrosa, s'han format en aquest centre.