INICI
  Transparència
  Reglaments i ordenances generals
  Pressuposts
  Urbanisme
  Desenvolupament local
  Participació ciutadana
  Ordenances fiscals
  Junta de Govern Local
  Programes culturals
  Publicacions
  Pagament d'impostos
  Eleccions
  Mapa del municipi
  Telèfons i adreces
  Organització
  Grups polítics
  Plens
  Biblioteca
  Teatre d'Artà


Enllaç a incidències

Enllaç a pla d'accióEnllaç a entitats ciutadanes
Enllaç a entitats esportives

Enllaç a biblioteca

Enllaç al Teatre d'Artà
Enllaç a la Ràdio Municipal d'Artà

 Presentació de l'estudi Vellesa, dependència i necessitats socials a Artà
 L'estudi, encarregat per l'Ajuntament, és molt important a l'hora d'encarar noves polítiques de serveis socials

16/01/2003

batliaEl passat divendres, dia 24 de gener, es va presentar, al Teatre, l'estudi Vellesa, dependència i necessitats socials al municipi d'Artà. Situació actual i perspectiva de futur. Aquest estudi ha estat elaborat per Lluís Ballester, Carmen Orte (ambdós experts de la Universitat) i Assumpció Matamalas (l'assistent social d'Artà), per encàrrec de l'Ajuntament d'Artà. L'estudi revela que hi ha més de 1.200 persones a Artà que tenen 65 anys i més i que el poble pateix un progressiu envelliment de la població, o sigui, la relació entre les persones majors i els infants i adolescents mostra com, al llarg dels darrers quinze anys, hi ha cada vegada més persones majors per cada infant o adolescent.

Entre les conclusions cal esmentar que s'ha de millorar l'oferta pública per a persones majors en situació de fragilitat i dependència. Entre les línies d'intervenció general l'estudi marca l'objectiu general de millorar la qualitat de vida de les persones majors d'Artà i preveure les situacions de necessitat.

Entre els objectius específics i mesures es preveu dotar el col·lectiu de persones majorsde serveis i recursos específics d'acord amb les seves necessitats, millorant l'oferta pública i facilitant la qualitat de l'oferta privada i la iniciativa social; elaborar un pla especial d'adaptació d'habitatges i eliminació de barreres; desenvolupar un programa de formació i participació; potenciar les relacions intergeneracionals i garantir la detecció i contenció de les situacions de necessitat.

Tant el batle, Montserrat Santandreu, com la regidora de Sanitat i Serveis Socials, Antònia Tous, varen remarcar que l'elaboració d'aquest estudi és molt important a l'hora d'encarar futures remodelacions de l'àrea de Serveis Socials. Així, varen remarcar que, d'aquí a un parell de mesos, amb la construcció del Centre de Dia, l'oferta s'ampliarà, ja que a dia d'avui són sis les places que hi ha al centre de dia i, en haver-ne acabat la construcció, seran devuit les places que s'ofertaran.Si voleu consultar la presentació, la podeu trobar en l'apartat de publicacions de l'Ajuntament.