INICI
  Transparència
  Reglaments i ordenances generals
  Pressuposts
  Urbanisme
  Desenvolupament local
  Participació ciutadana
  Ordenances fiscals
  Junta de Govern Local
  Programes culturals
  Publicacions
  Pagament d'impostos
  Eleccions
  Mapa del municipi
  Telèfons i adreces
  Organització
  Grups polítics
  Plens
  Biblioteca
  Teatre d'Artà

Enllaç a incidències

Enllaç a pla d'accióEnllaç a entitats ciutadanes
Enllaç a entitats esportives

Enllaç a biblioteca

Enllaç al Teatre d'Artà
Enllaç a la Ràdio Municipal d'Artà

 Homenatge al campament dels soldats
 \N

26/03/2002

Batlia

Després de retre un merescut homenatge al batle Boira, la consellera Margalida Rosselló, els directors generals Antoni Sancho i Antoni Garcias, els regidors artanencs Josep Silva, Elvira Piris, Antònia Tous i Pere Llinàs, a més de membres del Consell de Mallorca, i representants polítics, arribaren fins el campament dels soldats, a la finca pública de l'Alqueria Vella, on es va descobrir una placa a la memòria dels presos republicans que allà hi estaren confinats des del Nadal de 1941 fins a ben avançat l'any 1942.

El tinent de batle Josep Silva va donar la benvinguda als presents a un lloc "que mai no hauria d'haver existit" i va aprofitar l'ocasió per reconèixer la solidaritat dels artanencs d'aquella contrada. L'historiador Arnau Company va ser l'encarregat de donar la visió història d'uns camps de concentració que varen proliferar a Mallorca a la postguerra. Aurelio Conesa, el darrer soldat del campament, en un missatge molt emotiu, va recordar els companys i uns temps molt difícils. La consellera Margalida Rosselló també va remarcar que aquest lloc que mai no hauria d'haver existit ara era una finca pública. Als parlaments s'hi va afegir un altre testimoni emotiu, el de l'amo en Tomeu Torres, Cartutxo, un artanenc que va haver d'estar amagat durant quatre anys i mig i també va patir el presidi essent molt jove.

Després Aurelio Conesa va mostrar als presents els llocs del campament del soldats: la roca on s'apostava el centinella, el pati d'armes, la cantina, la barraca dels soldats i la barraca del batalló de treballadors que obriren el camí de Sa Tudossa.