INICI
  Transparència
  Reglaments i ordenances generals
  Pressuposts
  Urbanisme
  Desenvolupament local
  Participació ciutadana
  Ordenances fiscals
  Junta de Govern Local
  Programes culturals
  Publicacions
  Pagament d'impostos
  Eleccions
  Mapa del municipi
  Telèfons i adreces
  Organització
  Grups polítics
  Plens
  Biblioteca
  Teatre d'Artà


Enllaç a incidències

Enllaç a pla d'accióEnllaç a entitats ciutadanes
Enllaç a entitats esportives

Enllaç a biblioteca

Enllaç al Teatre d'Artà
Enllaç a la Ràdio Municipal d'Artà

 L'Ajuntament d'Artà aporta 4.900 euros a Metges Sense Fronteres
 

21/12/2016


 
El cirurgià Carlo Brugiotti, en representació de l'ONG Metges Sense Fronteres, ha rebut avui una aportació de 4.900 euros provinents del Fons de Cooperació Internacional de l'Ajuntament d'Artà
 
El batle, Bartomeu Gili, i la regidora de Serveis Socials, Aina Comas, han fet entrega del donatiu després d'un acte a la sala de plens en què el metge ha explicat la tasca de Metges Sense Fronteres i ha relatat la seva experiència personal a l'Afganistan i el Iemen. Accions com l'explicació d'aquesta experiència de primera mà ajuden a que coneguem un poc més la realitat dels efectes de la guerra. En el cas de Brugiotti, podem destacar que ell va estar a l'hospital de Kunduz (l'Afganistan), que els Estats Units varen bombardejar l'any passat, dos mesos després que Brugiotti hi havia acabat la seva tasca. 
 
El metge també ha explicat la situació de guerra que viu Síria i l'experiència de les víctimes. Es calcula que a Síria hi ha 6,5 miions de desplaçats (dins el propi país) i 4,5 milions de refugiats (que han sortit del país). La meitat d'aquesta gent són nins. No es poden tenir xifres de quanta gent ha mort, però es calcula que un 11,5 per cent de la població ha estat morta o ferida durant els anys que fa que dura la guerra. Com ha explicat Brugiotti, els nins i nines són una bona part de les víctimes de la guerra, ja que són el blanc vulnerable, exposats a segons quins perills, com per exemple, les mines antipersona fetes a posta per a ells, ja que tenen una forma que pot fer que es confonguin amb una jugueta. 
 
Amb aquest donatiu, es compleix amb la moció que es va aprovar en el ple de dia 25 de juliol de 2016, després que la ONG va renunciar a rebre finançament de la Unió Europea, arran del conegut com a 'acord de la vergonya' de la UE amb Turquia, sobre els refugiats.
 
Què és Metges Sense Fronteres?
MSF és una organització internacional fundada el 1971 per metges i periodistes que aleshores treballaven amb Creu Roja. Actua en països en guerra, com Síria; en casos d'epidèmia, com l'ebola; en casos de violència social i de desastres naturals, entre d'altres. 
 
És una organització humanitària, independent, imparcial, neutra, proporcional i transparent. El 90 per cent dels seus fons provenen de donatius privats.