INICI
  Transparència
  Reglaments i ordenances generals
  Pressuposts
  Urbanisme
  Desenvolupament local
  Participació ciutadana
  Ordenances fiscals
  Junta de Govern Local
  Programes culturals
  Publicacions
  Pagament d'impostos
  Eleccions
  Mapa del municipi
  Telèfons i adreces
  Organització
  Grups polítics
  Plens
  Biblioteca
  Teatre d'Artà

Enllaç a incidències

Enllaç a pla d'accióEnllaç a entitats ciutadanes
Enllaç a entitats esportives

Enllaç a biblioteca

Enllaç al Teatre d'Artà
Enllaç a la Ràdio Municipal d'Artà

 L'Ajuntament s'adhereix al dia contra les violències masclistes
 

25/11/2016


L'Ajuntament s'ha adherit al dia internacional contra les violències masclistes, que se celebra el 25 de novembre. A més de penjar una pancarta a la façana de l'edifici consistorial, s'ha adherit al pacte contra les violències masclistes impulsat pel Govern de les Illes Balears.

 

La unió al pacte es pot fer tant a títol personal com a títol d'entitat pública o privada i consisteix en comprometre's a dur a terme en el nostre dia a dia accions que contribueixin a l'eliminació de la violència contra les dones. En el cas d'Artà, l'Ajuntament treballa per fer realitat el Pla Municipal d'Igualtat, l'elaboració del qual es va aprovar l'any 2009. Per això, recentment ha sol·licitat un ajut per contractar un agent d'igualtat de gènere, que s'encarregaria de fer la diagnosi i redactar una proposta de pla d'igualtat.

 

Per què el 25 de novembre?

El 25 de novembre va ser declarat dia internacional contra la violència de gènere el juliol de 1981, en el context del primer Encuentro Feminista de Latinoaméria y del Caribe celebrat a Bogotà, la capital de Colòmbia. Es va triar aquest dia per commemorar l'assassinat de les germanes Minerva, Patria i María Teresa Mirabal, tres activistes polítiques de la República Dominicana, a mans de la policia secreta del dictador Rafael Trujillo. L'ONU va donar caràter oficial a aquesta data el desembre de 1999 amb el suport de 60 països.