INICI
  TransparŔncia
  Reglaments i ordenances generals
  Pressuposts
  Urbanisme
  Desenvolupament local
  Participaciˇ ciutadana
  Ordenances fiscals
  Junta de Govern Local
  Programes culturals
  Publicacions
  Pagament d'impostos
  Eleccions
  Mapa del municipi
  TelŔfons i adreces
  Organitzaciˇ
  Grups polÝtics
  Plens
  Biblioteca
  Teatre d'ArtÓ


Enllaš a incidŔncies

Enllaš a pla d'acciˇEnllaš a entitats ciutadanes
Enllaš a entitats esportives

Enllaš a biblioteca

Enllaš al Teatre d'ArtÓ
Enllaš a la RÓdio Municipal d'ArtÓ

 Actuacions contra la processionÓria del pi
 S'ha aplicat un tractament d'endoterÓpia en 50 pins

09/11/2016


La campanya contra la processionària a Artà va finalitzar la setmana passada amb la injecció mitjançant la tècnica de l'endoteràpia en 50 pins del terme municipal. Aquesta actuació s'ha dut a terme en els pins situats en zones urbanes "sensibles", com el CEIP Na Caragol, l'IES Llorenç Garcies i Font, la plaça dels Pins o la plaça de la Bassa d'en Fesol de la Colònia.

L'actuació s'ha dut a terme després de fer un cens dels pins i està previst que continuï l'any que ve amb 50 pins més. L'Ajuntament ha optat per l'endoteràpia després que l'any passat hi va haver nombroses incidències amb la processionària.

Cada tractament amb endoteràpia costa uns 40 euros i l''actuació total ha suposat una inversió de 2.400 euros. Es tracta d'un tractament preventiu que s'ha de fer a la tardor per evitar les cuques a la primavera i té un efecte de dos anys. Per tant, està garantit que durant aquest temps els pins tractats no tendran processionària.

Trampes de feromones
Per altra banda, el Consistori també ha actuat en zones verdes municipals mitjançant la col·locació de trampes de feromones, tant a Artà com a la Colònia. En aquest cas, les bosses es varen posar abans de l'estiu, que és l'època recomanada per fer-ho.