INICI
  Transparència
  Reglaments i ordenances generals
  Pressuposts
  Urbanisme
  Desenvolupament local
  Participació ciutadana
  Ordenances fiscals
  Junta de Govern Local
  Programes culturals
  Publicacions
  Pagament d'impostos
  Eleccions
  Mapa del municipi
  Telèfons i adreces
  Organització
  Grups polítics
  Plens
  Biblioteca
  Teatre d'Artà

Enllaç a incidències

Enllaç a pla d'accióEnllaç a entitats ciutadanes
Enllaç a entitats esportives

Enllaç a biblioteca

Enllaç al Teatre d'Artà
Enllaç a la Ràdio Municipal d'Artà

 Nou funcionament del mercat de segona mà.
 Informació per a les persones que vulguin muntar una paradeta

04/11/2016


Amb l’aprovació del nou Reglament de venda ambulant i mercats temporals (disponible a l’apartat ‘Reglaments i ordenances generals’ de la web municipal: www.arta.cat) que va aprovar l’Ajuntament fa uns mesos, es plantegen noves actuacions en relació a la venda de productes al mercat de segona mà.

El nou Reglament estableix que, per muntar una paradeta en el mercat de segona mà, s’ha comptar amb l’autorització municipal corresponent, la qual s’ha de demanar mitjançant el model de sol·licitud establert.

Per aquest motiu, aquest proper diumenge dia 6 de novembre durant el mercat de segona mà, l’Ajuntament disposarà d’una persona que n’informarà als usuaris de les diferents paradetes i se’ls farà entrega d’un full informatiu i del full de sol·licitud per tal que durant aquest mes de novembre puguin regular el seu lloc en el mercat.

Així mateix, qualsevol persona que vulgui muntar una paradeta pot informar-se directament i fer la sol·licitud a l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania de l’edifici municipal Can Solivelles o a l'oficina municipal de la Colònia de Sant Pere.

 

El full informatiu que es repartirà aclareix les següents qüestions:

Qui pot muntar una paradeta al mercat de segona mà?

Totes les persones físiques que tenguin l’autorització corresponent i que no realitzin cap tipus d’activitat empresarial o professional en aquest mercat.

 

Com es pot obtenir l’autorització?

S’ha de presentar una sol·licitud, juntament amb la documentació corresponent, a l’OAC de l’Ajuntament d’Artà (edifici Can Solivelles) o a l’Oficina Municipal de la Colònia de Sant Pere entre l’1 i el 30 de novembre.

 

Quina duració té l’autorització?

Hi ha dos tipus d’autoritzacions:

- Anual: es fa en el mes de novembre i té un any de duració.

- Puntual: aquesta autorització és per a les persones que no tenen voluntat d’acudir tot l’any al mercat, però que hi volen anar un màxim de dos dies durant un any natural. Per a aquesta autorització, la sol·licitud s’ha de tramitar fins al dia 20 del mes anterior al qual es vol assistir.

 

Què es pot sol·licitar? 

Cada persona pot demanar, com a màxim, 6 metres (tres solars de dos metres) i amb l’autorització s’assigna un lloc per tot l’any. No es permet cap mena de venda fora dels llocs assignats per l’Ajuntament.

 

Quins són els horaris?

L’horari de venda al públic és de 9 h a 14 h. Durant aquestes hores està prohibida la circulació de vehicles dins el recinte del mercat.

Les persones que tenen assignat un lloc poden accedir al recinte de 7.30 h a 8.30 h per muntar i de 14 h a 15.30 h per desmuntar. L’hora límit per sortir del recinte del mercat amb vehicles és les 15 h.

 

Quins productes estan permesos i quins no?

Només es poden vendre productes i objectes de segona mà, restaurats o reciclats, com ara: antiguitats rústiques; quadres i pintures; articles col·leccionables; articles de rellotgeria; roba i calçat; llibres i revistes; pel·lícules, vídeos, discs i similars, sempre que siguin originals; articles diversos com eines, maquinària petita, joguines, vidre, fotografia, ceràmica i similars.

D’altra banda, queda totalment prohibida la venda dels productes següents: articles nous; còpies de pel·lícules, vídeos, discs i similars; productes químics; animals vius; i aliments, begudes i menjars preparats.

 

Nota important: Les persones que muntin paradetes al mercat de segona mà se n’han d’endur els residus que generin i els objectes de venda que els hagin quedat.