INICI
  TransparŔncia
  Reglaments i ordenances generals
  Pressuposts
  Urbanisme
  Desenvolupament local
  Participaciˇ ciutadana
  Ordenances fiscals
  Junta de Govern Local
  Programes culturals
  Publicacions
  Pagament d'impostos
  Eleccions
  Mapa del municipi
  TelŔfons i adreces
  Organitzaciˇ
  Grups polÝtics
  Plens
  Biblioteca
  Teatre d'ArtÓ


Enllaš a incidŔncies

Enllaš a pla d'acciˇEnllaš a entitats ciutadanes
Enllaš a entitats esportives

Enllaš a biblioteca

Enllaš al Teatre d'ArtÓ
Enllaš a la RÓdio Municipal d'ArtÓ

 El nou reglament de mercats i venda ambulant, en exposiciˇ p˙blica
 Amplia el seu abast incloent el mercat de segona mÓ i altres mercats temporals

02/08/2016


L'Ajuntament ha aprovat inicialment un nou reglament de venda ambulant i mercats temporals que actualitza el que ha estat vigent des de l'any 2008. La nova norma amplia l'abast de la predecessora, ja que, a més del mercat dels dimarts, inclou la regulació del mercat de la Colònia, el de segona mà i altres mercats temporals que es puguin instal·lar per ocasions especials al municipi. El text va sortir a exposició pública dia 31 de juliol, durant 30 dies, perquè els interessats hi puguin fer al·legacions.

 

Novetats

El nou reglament estableix que en tots els casos es necessitarà una autorització administrativa per dur a terme les vendes. Al mateix temps, però, simplifica aquesta tramitació, adaptant-la a la normativa estatal. Les autoritzacions es regularan mitjançant declaració responsable i per tant no s'haurà de presentar documentació. Això implica que el consistori centrarà els seus esforços en la inspecció.

 

Per altra banda, s'estableix un únic període de sol·licitud per als mercats d'abastament, que serà el mes de setembre. Les sol·licitud es poden fer per a la temporada d'hivern, per a la de l'estiu, o per als dos períodes. En el cas del mercat de segona mà, també es podran fer sol·licituds el mes de novembre i l'autorització, generalment, serà per a tot l'any.

 

Què es regula

La norma regula la venda en els mercats periòdics que es fan al municipi (mercat del dimarts, mercat de la Colònia i mercat de segona mà), la venda en mercats ocasionals instal·lats per motiu de fires, festes o esdeveniments populars, i la venda en camions botiga o llocs instal·lats a la via pública que s'autoritzen en circumstàncies especials.

 

També indica que l'òrgan competent per autoritzar aquest tipus de venda és Batlia. Així mateix, estableix la grandària de les parades i altres normes, com el fet que una mateixa persona no podrà rebre dues llicències per al mateix mercat. També afegeix disposicions específiques per a cada mercat: la seva ubicació, horari, productes autoritzats, tipus d'autoritzacions i requisits, entre d'altres.

 

Aprovació inicial del Reglament (text en català)

Aprobación inicial del Reglamento (texto en castellano)