INICI
  Transparència
  Reglaments i ordenances generals
  Pressuposts
  Urbanisme
  Desenvolupament local
  Participació ciutadana
  Ordenances fiscals
  Junta de Govern Local
  Programes culturals
  Publicacions
  Pagament d'impostos
  Eleccions
  Mapa del municipi
  Telèfons i adreces
  Organització
  Grups polítics
  Plens
  Biblioteca
  Teatre d'Artà

Enllaç a incidències

Enllaç a pla d'accióEnllaç a entitats ciutadanes
Enllaç a entitats esportives

Enllaç a biblioteca

Enllaç al Teatre d'Artà
Enllaç a la Ràdio Municipal d'Artà

 L'Ajuntament demana que el Parc Natural de Llevant torni a tenir oficina a Artà
 Celebrada la junta rectora de 2016

22/07/2016


Dimecres dia 20 de juliol es va dur a terme una reunió de la Junta Rectora del parc natural de la Península de Llevant. Entre d'altres temes, es va plantejar la proposta del Consistori per tornar a tenir una oficina del parc dins el poble. La proposta va ser ben rebuda i, properament, es visitaran diversos espais del municipi per veure quin seria el més adient.

 

Cal recordar que Artà va comptar amb una oficina del Parc des de la seva creació fins el gener de 2013. Aleshores, l'oficina, que estava situada a la plaça de l'Ajuntament, es va traslladar a les cases de s'Alqueria Vella, és a dir, a 5 quilòmetres d'Artà, dins el parc natural. Mantenir els serveis centrals al nucli urbà facilitarà la relació i noves sinergies entre el parc i els artanencs i, evidentment, també amb els visitants.

 

Per altra banda, també es va presentar el nou director del Parc, Cristian Ruiz Altaba, nomenat fa uns mesos.

 

Durant la junta rectora també es va exposar la importància que el parc emfatitzi en la recerca i la investigació, a més de la conservació. Així mateix, es varen presentar les memòries de 2014 i 2015. Un dels aspectes més destacables és que s'ha recuperat la presència del ferreret, del qual actualment hi ha una població estable. A més, s'han recuperat les bardisses de la zona de l'Alqueria Vella, en el programa de reforestació que ja du 57.000 arbres plantats.

 

Una altra de les altres aportacions que el consistori ha fet a la conselleria aquests dies ha estat la proposta d'incloure la platja de Sa Canova en el projecte 'Project life' sobre conservació de sistemes dunars. El Govern demanarà un ajut per a espais inclosos a la Xarxa Natura 2000, una xarxa europea d'espais naturals.

 

El dimecres hi va haver dues reunions: la de l'autoritat de gestió, al matí a l'Ajuntament, i la de la Junta Rectora, l'horabaixa, al parc. Es va acordar que es convocarà una altra trobada abans d'acabar l'any per presentar les línies estratègiques de 2017. La darrera reunó de la junta rectora va ser el 2014.