INICI
  Transparència
  Reglaments i ordenances generals
  Pressuposts
  Urbanisme
  Desenvolupament local
  Participació ciutadana
  Ordenances fiscals
  Junta de Govern Local
  Programes culturals
  Publicacions
  Pagament d'impostos
  Eleccions
  Mapa del municipi
  Telèfons i adreces
  Organització
  Grups polítics
  Plens
  Biblioteca
  Teatre d'Artà

Enllaç a incidències

Enllaç a pla d'accióEnllaç a entitats ciutadanes
Enllaç a entitats esportives

Enllaç a biblioteca

Enllaç al Teatre d'Artà
Enllaç a la Ràdio Municipal d'Artà

 FESTES DE SANT SALVADOR 2016
 Programa de festes

22/07/2016

Dinamitzador Cultural

 

FESTES DE SANT SALVADOR

Del 28 de juliol al 7 d’agost de 2016

 

Podeu consultar el programa en pdf aquí.

Inauguració de festes

 

Dijous 28 de juliol

 

A les 21.45 h, sortida de l’estol de xeremiers d’Artà des de l’Escola de Música d’Artà cap a la plaça de l’Ajuntament.

 

A les 22 h, acte inaugural de les festes, amb el ball dels capgrossos i la música de l’estol de xeremiers de l’Escola Municipal de Música d’Artà. Pregó d’inici de les festes a càrrec dels capgrossos d’Artà, Biel Nicolau Cuní i Joan Lliteres, i coet boiet. A la plaça de l’Ajuntament.

 

A les 22.15 h, des de la mateixa plaça, inici del correfocs, a càrrec dels Dimonis de Son Ganxó i un grup convidat. El recorregut d’enguany serà el següent: pl. de l’Ajuntament, c/ de Rafel Blanes, c/ del Sol, c/ de Josep Sanxo de la Jordana, c/ de la Parròquia, pl. de l’Església, c/ de les Figueretes, costa d’en Torreta i pl. de l’Ajuntament. Duis la roba adequada per a aquest tipus d’acte.

 

A les 23 h, Festa dels capells, al Bar Talayot.

 

A les 23.30, vetlada debona musica amb Tremolarta, Saravà i Som Caparruts  a l’amfiteatre de Na Batlessa. Ho organitza: TremolArtà.

 

Divendres 29 de juliol

 

A partir de les 15 h i fins a les 21 h, jornada de portes obertes al Poliesportiu Na Caragol.

 

A partir de les 19 h, Es Voltí2016, ruta de tapes des del Bar Ca Na Pili fins a la gran festa final al Pub Pas a Nivell. Més informació a la web www.saplec.wordpress.como al Facebook de S’Aplec. Ho organitza: Associació S’Aplec.

 

A les 19 h, festa Andy, al Bar Talayot.

 

A les 19 h, torneig d’escacs, a l’amfiteatre de Na Batlessa. Ho organitza: Club Esportiu Reis i Dames de Llevant.

 

A les 20 h, inauguració de l’exposició d’aquarel·la i llapis de Rosana Càmara, una obra inspirada en els paisatges del Parc de Llevant, a la sala d’exposicions de Na Batlessa. Romandrà oberta fins dia 7 d’agost, de 19 h a 21 h.

 

A partir de les 20 h, inauguració de l’exposició «es timo, art by YOKO», amb DJ convidats, al Cafè Parisien.

 

A les 20.30 h, IXTorneig de Dards. Tancament de la inscripció a les 20 h, al Bar Central. Inscripció lliure i obsequi per a totes les persones participants. (Programa a part)

 

A les 20.30 h, inauguració de «Sarasates i violins»,exposició d’escultura a càrrec de Miquel Sarasate. Al carrer de Son Servera, 63. Romandrà oberta fins dia 7 d’agost, de 20 h a 22 h.

 

Dissabte 30 de juliol

 

A les 12 h, Vermut amb Banda, per cobrar gana. La proposta més original i alegre d’aquestes festes. Vine al bar de Sa Nostra Banda: sessió de vermut i música en directe. Un glopet, o dos, o tres... A la plaça de l’Ajuntament.

 

A les 18 h, XII Triatló de Sant Salvador. Partida des de la platgeta de la Colònia i arribada a la plaça del Conqueridor (500 m de natació + 17 km de bicicleta + 3 km a peu). Inscriviu-vos a la pàgina web www.elitechip.neto a Bicicletes Caldentey d’Artà. Si no hi voleu participar tot sols, ho podeu fer en equip (femení, masculí o mixt). Ho organitza: Club Ciclista Artanenc.

 

 

A les 21 h, inauguració de la tómbola parroquial, al Centre Social. Romandrà oberta fins dia 7 d’agost.

 

A les 21 h, concert a càrrec de Moonlight Drivers amb The Doors Tribute Band, al Cafè Parisien.

 

A les 21 h, concert a càrrec de VOCALIA TALDEA (cor basc), al claustre del Convent. Preu 15 €. Reserves al tel. 601 249 847. Ho organitza: Associació Festival Antoni Lliteres.

 

A les 22 h, gran verbena, amb les actuacions de les orquestres GALATZÓ, OASIS, ISLANDERS i THE PIKOS PARDOS, a la plaça del Conqueridor.

 

Diumenge 31 de juliol

 

A les 18 h,Súper Boti-Xop, amb una pista d’obstacles terrestre, tres castells inflables (per a grans i petits), tobogans d’aigua i lliscadors. A la piscina hi haurà un pont aquàtic i un circuit d’obstacles inflables i, per acabar, una festa de l’escuma infantil! A l’aparcament de Na Caragol. És gratuït. Duis banyador, gorra de bany i tovallola. Papàs i mamàs, veniu preparats perquè a partir de les 19.45 h també us hi podreu tirar.

 

A les 19 h, partit de futboldels prebenjamins, a Ses Pesqueres.

 

A les 20 h, VIII Sortida Nocturna amb bicicleta de muntanya. Recorregut molt fàcil de 20 km. Partida des de S’Almudaina per arribar devers les 22 h.És obligatori dur llum, casc i ser major de 16 anys.En arribar, sopar al Restaurant Ses Tres Forquetes. Inscripcions a la tenda Bicicletes Caldentey (Miquel Alzamora), fins divendres 31 de juliol, a les 20 h. Preu: 15 € (inclou sopar i camiseta). Per a més informació, telefonau al 971 835 944 o al 649 840 485. Ho organitza: Club Ciclista Artanenc.

 

A les 20 h, I Quedada de Rubik d’Artà, a l’amfiteatre de Na Batlessa. Trobareu les bases del campionat a la pàgina web de l’Ajuntament (www.arta.cat).

 

A les 21 h, I Trobada Ball en Línia, a la plaça del Conqueridor, amb el DJ Pep Rayó Gurries. Ho coordinen: Àngela i Pep. Ho organitza: Club de la Tercera Edat d’Artà.

 

Dilluns 1 d’agost

 

A les 7 h, IX 24 h de Natació, a la Piscina Municipal d’Artà. Ho organitza: Club Aigua Esport Artà.

 

A partir de les 18 h, semifinals de la categoriaPlata* de tennis de les categories júnior i sènior, i final del torneig de dobles.Al Poliesportiu Na Caragol.

* Aquesta programació es pot veure afectada per criteris de l’organització.

 

A partir de les 18 h, Tardeo, al Pas a Nivell.

 

A les 19 h, festaTecno, al Bar Talayot.

 

A les 19 h, partit de futboldels benjamins, a Ses Pesqueres.

 

A les 19 h, Street Basquet per a totes les edats, a la plaça del Conqueridor. Ho organitza: CE Sant Salvador de Bàsquet. (Programa a part)

 

A les 20 h, festa infantil amb l’actuació del grup TIPI-TIPI-TOP, a l’amfiteatre de Na Batlessa.

 

A les 24 h, inici de la XXVIII edició de la Cursa Popular Festes de Sant Salvador. Inscripcions a www.elitechip.net fins diumenge 31 de juliol. Preu (amb el lloguer del xip inclòs): 4 € per Internet i 10 € el mateix dia a la plaça fins a les 23.30 h. 1 € de l’import es destinarà a l’Associació Balear d’Esclerosi Múltiple (ABDEM). Ho organitza: Club Atletisme Artà.

 

Dimarts 2 d’agost

 

A partir de les 17 h, Olimpíades Rurals, al Club Hípic. Si estau forts, si sou àgils, però sobretot si teniu ganes de passar-ho bé, apuntau-vos-hi per equips de 4 o 5 persones al Bar Ca Na Pili, Bar Els Arcs, Bar Chapeu i Pas a Nivell fins a l’1 d’agost. En acabar, hi haurà sopar (preu: 7 €) i festa rural, amb la millor música actual amb el DJ Santi Vega.

 

A partir de les 18 h, semifinals de la categoria Or* de tennis de les categories júnior i sènior, al Poliesportiu Na Caragol. En acabar, lliurament de trofeus i refresc per als jugadors, jugadores i públic assistent.

* Aquesta programació es pot veure afectada per criteris de l’organització.

 

A les 19 h, partit de futboldels alevins, a Ses Pesqueres.

 

A partir de les 22 h, concert al Santuari de Sant Salvador, a càrrec de BLAUMUT. Una atmosfera elegant i transparent que captiva; un sentir passar el temps mentre el món gira lentament sota els peus; imatges de sons que s’escolen entre la pell per transportar-nos a un constructe de figures oníriques. BLAUMUT és una banda que genera un univers propi que impregna l’escena musical catalana amb el seu disc El Turista i s’hi consolida amb el seu últim treball, El Primer Arbre del Bosc. Preu de venda anticipada: 10 € (al Teatre d’Artà i a l’Ajuntament una setmana abans). Preu a taquilla: 12 €. Ho organitza: OCB d’Artà. 

 

A partir de les 22 h, Musica i bauxa, amb música dels 70, 80...fins la música més actual a càrrec d’un DJ, al Bar Poliesportiu Na Caragol. Sopar opcional (reserves al 650 434 829 i al  971 829 730).

 

Dimecres 3 d’agost

 

De les 16 h a les 4 h de dijous 4, Torneig 12 h de Futbet. Preu de la inscripció: 30 €/equip. Màxim de 8 persones per equip. Requisit: camisetes del mateix color. Ho organitza: Bar Poliesportiu Na Caragol.

 

A partir de les 18 h, finals de la categoria Plata* de tennis de les categories júnior i sènior, i final del torneig de dobles.Al Poliesportiu Na Caragol.

* Aquesta programació es pot veure afectada per criteris de l’organització.

 

A les 19 h, partit defutboldels infantils, a Ses Pesqueres.

 

A les 19 h, lliurament dels trofeus del Torneig de Petanca de l’Associació de Persones Majors d’Artà, al Club de la Tercera Edat. En acabar, es lliuraran els trofeus i hi haurà un refresc per a les persones participants.

 

A les 20.30 h, mostra de fruits d’horts familiars. Duis els fruits dels vostre hort (tomàtigues, pebres, cebes, melons, síndries, etc.) per mostrar-los. A més, planteristes de la comarca mostraran les seves varietats. Per acabar, es farà un trempó. A l’amfiteatre de Na Batlessa.

 

A les 21 h, representació de l’obra de teatre Paradise Club,a càrrec de FILA 0 Teatre.Una parella homosexual viu una vida tranquil·la fins que el fill d’un dels dos decideix casar-se amb la filla d’un polític ultraconservador. Aquest polític decideix visitar els consogres inesperadament, sense saber amb què es trobarà.Al Teatre d’Artà.Preu: 10 €. Reduïda: 8 €. Venda d’entrades a partir de dimecres 27 de juliol, de 20 h a 22 h, a la taquilla del Teatre o al 971 829 700.

 

A les 21.30 h,caminada de les llanternes. S’hi pot participar amb bastons o sense. Si pot ser, tothom ha de dur llum. El recorregut serà d’uns 5 km. Punt de trobada a Na Batlessa. En acabar, hi haurà síndria per refrescar el cosset. Ho organitza: Nordic Walking Llevant.

 

Dijous 4 d’agost

 

A partir de les 18 h, finals de la categoria Or* de tennis de les categories júnior i sènior, i final del torneig de dobles.Al Poliesportiu Na Caragol.

* Aquesta programació es pot veure afectada per criteris de l’organització.

 

A les 18 h, finals del Torneig de Billar de l’Associació de Persones Majors, al Club de la Tercera Edat. En acabar, es lliuraran els trofeus i hi haurà un refresc per a les persones participants.

 

A les 19 h, cucanyes, pal ensabonat i jocs infantils, a la plaça del Marxando. Acte amenitzat pels Xeremiers. Ho organitza: col·lectiu de veïnats de la Placeta.

 

A les 19 h, partit defutboldels cadets, a Ses Pesqueres.

 

A les 19 h, vine amb el teu ca i anirem fent! Aprèn a controlar els canvis de conducta mitjançant diferents tècniques i els diferents tipus d’agressivitat, i com treballar-los. Dóna un motiu al teu ca perquè t’esculli a tu! A la plaça del Conqueridor. Ho organitza: Club Agility Artà.

 

A les 20 h, torneig de futbet juvenil (12-15 anys), al Poliesportiu (format lliga). Inscripcions fins dia 3 d’agost a centrejove@arta.cat. Ho organitza: Centre Jove d’Artà.

 

A les 21 h, vespre de música llatina, a la plaça del Monument. Ho organitza: Restaurant Ca Nostra.

 

A les 21 h, concert de Laraia, duet femení de música llatina, al Cafè Parisien.

 

A les 21 h, representació de l’obra de teatre Paradise Club,a càrrec de FILA 0 Teatre.Una parella homosexual viu una vida tranquil·la fins que el fill d’un dels dos decideix casar-se amb la filla d’un polític ultraconservador. Aquest polític decideix visitar els consogres inesperadament, sense saber amb què es trobarà.Al Teatre d’Artà.Preu: 10 €. Reduïda: 8 €. Venda d’entrades a partir de dimecres 27 de juliol, de 20 h a 22 h, a la taquilla del Teatre o al 971 829 700.

 

A partir de les 21.30 h, concurs de karaoke. Hi haurà dues categories: fins a 14 anys i majors de 14 anys. Un jurat especialitzat valorarà les actuacions i hi haurà moltíssims de premis. Ho organitza: Bar Poliesportiu Na Caragol.

 

Divendres 5 d’agost

 

A les 9 h, amollada de coloms des del creuer de Petra, a càrrec del Club Columbòfil Artanenc.

 

A partir de les 16 h, XXI Vòlei 4x4, al Poliesportiu Na Caragol. Inscripcions fins dia 1 d’agost (Joan Martí). Ho organitza: Club Vòlei Artà.

 

A les 19 h, partit defutboldels juvenils,a Ses Pesqueres.

 

A les 19 h, des de la plaça de l’Ajuntament, inici de la tradicional cercavila per la part baixa del poble, amb els capgrossos, els xeremiers, les autoritats i la Banda de Música d’Artà.

 

A les 18.30 h, excursió familiar pel Parc Natural. Partida des de l’aparcament de les Cases de s’Alqueria, amb una passejada d’uns 3 quilòmetres, aproximadament. En acabar l’excursió, es faran activitats infantils organitzades per l’Àrea Educativa del Parc. Duis pa i taleca per sopar abans de tornar al poble. Ho organitzen: Grup d’Excursionisme Un Raig d’Artanencs i Parc Natural de la Península de Llevant.

 

A partir de les 19 h, festa Holi infantil. Vine amb roba vella de color blanc i ulleres i gaudeix d’una divertida festa amb pólvores de colors i música actual. A l’amfiteatre de Na Batlessa.

 

A les 22 h, sopar a la fresca. Gaudeix de la companyia dels teus familiars, amics o veïnats sopant a la fresca a la plaça del Conqueridor. Amenitzat amb l’actuació Dos Pajaros a tiro, Sabina & Serrat. Espectacle per gaudir, recordar i cantar els millors temes de Joaquin Sabina i Joan Manuel Serrat. Recordau que, per gaudir de les taules i cadires a la plaça del Conqueridor, us heu d’apuntar prèviament a l’Ajuntament d’Artà fins a final d’existències.

 

A les 23 h, festa fashion Flower Power. Veniu amb les vostres disfresses de les millors dècades musicals, els 70 i 80, i, sobretot, duis el vostre bon rotllo, principals protagonistes de la nit. Al carrer de Cristòfol Ferrer. Ho organitzen: Restaurant Ca’n Jaume i Ses Tres Forquetes.

 

A les 24 h, gran castell de focs artificials, a càrrec de Pirotècnia Jordà.

 

Dissabte 6 d’agost

 

A les 9 h, amollada de coloms des del Coll de la Grava, a càrrec del Club Columbòfil Artanenc.

 

A les 10 h, des de la plaça de l’Ajuntament, inici de la tradicional cercavila per la part alta del poble, amb els capgrossos, els xeremiers, les autoritats i la Banda de Música d’Artà. Seguidament, cucanyes, al Bar Juan.

 

A les 19 h, partit de futbol regional,a Ses Pesqueres.

 

A les 19 h, trobada de capgrossos i gegants de distints punts de Mallorca, a la plaça de l’Ajuntament. Llavors, el recorregut serà el següent: pl. de l’Ajuntament, c/. Pitxol, c/ del Figueral, / de Santa Margalida, c/. Ferrer Pons, c/ de les Parres, pl. del Pes, c/ de Josep Melià i Pericàs, c/ del Llebeig i amfiteatre de Na Batlessa.

 

A les 20 h, solemne celebració de l’Eucaristia a l’església parroquial, amb la participació de l’Orfeó Artanenc. Presidirà l’Eucaristia Mossèn Joan Servera Ginard.

 

A les 22 h, verbena monumental de Sant Salvador, amb les actuacions de les orquestres BIG MARÍTIM, LA CANCIÓN DEL VERANO, LOCA MOTORA, ONION RABITS i, per acabar, un DJ, qui amenitzarà la vetlada fins a bon dematí, a la plaça del Conqueridor.

 

Diumenge 7 d’agost

 

A les 15.30 h, LXVII Circuit Ciclista de Sant Salvador. El recorregut serà el següent: c/ de Ciutat (sortida), c/ de Josep Melià i Pericàs, c/ Major, c/ de Rafel Blanes, c/ d’Antoni Blanes i c/ de Ciutat. Ho organitza: Club Ciclista Artanenc.

 

A les 19 h, celebració de l’Eucaristia presidida perMossèn Joan Servera Ginard i ball de la cisterna a càrrec de l’agrupació Artà Balla i Canta i els Xeremiers, a l’esplanada de darrere de Sant Salvador.

 

A les 22 h, festa pagesa i ball obert amb l’agrupació Esclafits i Castanyetes, a la plaça del Conqueridor.

 

A les 24 h, gran traca de fi de festa, des de la mateixa plaça.

 

MOLT BONES FESTES A TOTHOM I MOLTS D’ANYS!

 

 

L’Ajuntament d’Artà vol agrair la participació de les persones que formen part de la Comissió de Festes, les quals dissenyen i realitzen el programa de festes de Sant Salvador.

 

Així mateix, l’Ajuntament vol fer una menció especial a Aina Carrió Juan, qui ha dissenyat i confeccionat de manera desinteressada els nous vestits dels capgrossos d’enguany.

 

El disseny del programa de festes és de Jorge Muñoz Martínez.