INICI
  TransparŔncia
  Reglaments i ordenances generals
  Pressuposts
  Urbanisme
  Desenvolupament local
  Participaciˇ ciutadana
  Ordenances fiscals
  Junta de Govern Local
  Programes culturals
  Publicacions
  Pagament d'impostos
  Eleccions
  Mapa del municipi
  TelŔfons i adreces
  Organitzaciˇ
  Grups polÝtics
  Plens
  Biblioteca
  Teatre d'ArtÓ


Enllaš a incidŔncies

Enllaš a pla d'acciˇEnllaš a entitats ciutadanes
Enllaš a entitats esportives

Enllaš a biblioteca

Enllaš al Teatre d'ArtÓ
Enllaš a la RÓdio Municipal d'ArtÓ
 La policia local incrementa la vigilÓncia en la tinenša d'animals i el manteniment dels vehicles
 S'ha detectat un augment d'excrements de cans a la via p˙blica

13/07/2016


La Policia Local d'Artà incrementarà la vigilància del compliment de la normativa de convivència, defensa i protecció dels animals en l'entorn humà. Segons ha informat el cap del cos de seguretat, Gori Llabrés, darrerament s'ha detectat un augment d'excrements de cans en la via pública.

 

Cal recordar que embrutar amb excrements d'animals les voravies, vies urbanes i espais públics, i qualsevol lloc destinat al trànsit de vianants, es comet una infracció lleu, d'acord amb l'ordenança de neteja viària d'Artà. Aquestes infraccions estan sancionades amb multes que poden variar de 60 a 300 euros.

 

Campanya de vigilància de vehicles amb la DGT

Per altra banda, la Policia també s'ha adherit a la campanya d'increment de la vigilància de les condicions dels vehicles impulsada per la Direcció General de Trànsit (DGT). Aquesta campanya es basa en la idea que invertir en el manteniment del vehicle significa invertir en seguretat.

 

En els darrers anys s'ha envellit progressivament el parc d'automòbils. Això està considerat un factor de risc. L'antiguitat mitjana del parc de turismes ha augmentat 3,7 anys en el període 2007-2014. El risc de morir o resultar ferit greu es multiplica per dos en comparar els accidents ocorreguts amb vehicles de 10 a 15 anys d'antiguitat, si ho relacionam amb vehicles de menys de 5 anys. Així doncs, el manteniment adequat del vehicle es converteix en imprescindible per a combatre la sinistralitat.

 

S'ha de prestar especial atenció al manteniment i posada a punt de tots els elements de seguretat del vehicle: pneumàtics, frens, llums, senyalització, etc.