INICI
  Transparència
  Reglaments i ordenances generals
  Pressuposts
  Urbanisme
  Desenvolupament local
  Participació ciutadana
  Ordenances fiscals
  Junta de Govern Local
  Programes culturals
  Publicacions
  Pagament d'impostos
  Eleccions
  Mapa del municipi
  Telèfons i adreces
  Organització
  Grups polítics
  Plens
  Biblioteca
  Teatre d'Artà


Enllaç a incidències

Enllaç a pla d'accióEnllaç a entitats ciutadanes
Enllaç a entitats esportives

Enllaç a biblioteca

Enllaç al Teatre d'Artà
Enllaç a la Ràdio Municipal d'Artà

 Campanyes de Nadal del departament d'Assessorament Lingüístic de l'Ajuntament
 \N

09/12/2002

batlia

El Servei d'Assessorament Lingüístic ha preparat tres campanyes que sortiran aquest mes de desembre. Tres petites campanyes que volen arribar a un gran sector de la nostra població.En primer lloc, s'han editat uns fulletons informatius sobre els drets lingüístics dels consumidors, on s'explica quins són aquests drets i què han de fer els establiments comercials al respecte. Els podreu trobar als edificis municipals i a tots els establiments comercials que hi vulguin col·laborar. Cal esmentar que l'Associació de Comerços i Serveis també hi ha col·laborat.

Sota el lema "A Artà vetlam pels drets lingüístics dels consumidors" s'explica al consumidor que té dret a ser atès en alguna de les llengües oficials i que no pot ser discriminat o atès incorrectament per raó de la llengua oficial que hom empri. El consumidor també té dret a ser atès en la llengua oficial que triï en els establiments al detall amb plantilla de més de tres treballadors.

En el mateix fulletó també parla de les obligacions dels establiments comercials: en primer lloc, han de tenir redactats en català la senyalització fixa, els cartells d'informació general fixos i els documents d'ofertes; en segon lloc, han d'informar als consumidors dels seus drets lingüístics mitjançant col·locació d'anuncis; en tercer i darrer lloc, els locals han de tenir la informació de l'horari d'obertura i de tancament en un lloc visible, i aquesta informació ha de ser, almenys, en català.L'objectiu de la segona campanya, Un punt per la llengua, és fomentar la lectura en la nostra llengua i promoure'n l'ús. Aquest punt de llibre el podreu trobar a tots els edificis municipals i a les biblioteques del municipi.I, finalment, la Carta per als Reis d'Orient. Enguany, al Serveis Lingüístics han volgut posar a l'abast dels nins i les nines d'Artà i de la Colònia de Sant Pere una carta per enviar als Reis, on podran escriure tot allò que els faci il·lusió. Aquesta carta es repartirà a les escoles d'infantil i primària del municipi i a les biblioteques d'Arta i de la Colònia de Sant Pere. Els dibuixos de la carta han estat realitzats per Joan Escanellas Genovart.