INICI
  TransparŔncia
  Reglaments i ordenances generals
  Pressuposts
  Urbanisme
  Desenvolupament local
  Participaciˇ ciutadana
  Ordenances fiscals
  Junta de Govern Local
  Programes culturals
  Publicacions
  Pagament d'impostos
  Eleccions
  Mapa del municipi
  TelŔfons i adreces
  Organitzaciˇ
  Grups polÝtics
  Plens
  Biblioteca
  Teatre d'ArtÓ


Enllaš a incidŔncies

Enllaš a pla d'acciˇEnllaš a entitats ciutadanes
Enllaš a entitats esportives

Enllaš a biblioteca

Enllaš al Teatre d'ArtÓ
Enllaš a la RÓdio Municipal d'ArtÓ


  MÚs de 80 cerveses de tot el mˇn, a punt per al II ART└ BEER FESTIVAL
 

26/05/2016


Més de 80 barrils de cervesa artesana de tot el món se serviran entre divendres 3 i dissabte 4 de juny en el II Artà Beer Festival. L'esdeveniment aplegarà aficionats a l'elaboració de cervesa i visitants de tota l'illa, que podran tastar més de 2.500 litres de cervesa, servida en 12 tiradors.

Podeu trobar el programa del festival aquí. També us podeu baixar l'aplicació mòbil del festival (només per a Android).

 

L'Associació Malalts de Birra organitza aquest festival per segon any consecutiu, amb el suport de l'Ajuntament d'Artà i la col·laboració del Govern i el Consell. L'edició d'enguany comptarà amb importants novetats. S'ha creat una app per a mòbils que guiarà el visitant pel festival. També hi haurà la presència de dos dels millors mestres cervesers a nivell estatal : Juan A. Rodríguez, de NaparBier, i Daniel Fermún, de l'Institut de Cervesa Artesana de Barcelona.

 

Moltes de les cerveses que se serviran es podran tastar per primera vegada a les Balears. És el cas de l'Anderson Valley Hop Ottin (EEUU), la Piris Lindy Hop (cuinada a Barcelona per un artanenc) o tots els barrils de l'Institut de la Cervesa Arteana (Barcelona). A més, enguany també es podrà tastar la cervesa 'XVI', una edició limitada de 750 litres creada a propòsit per al festival i que els periodistes assistents a la presentació d'avui han pogut tastar.

 

Una altra novetat és el pre-Artà Beer Festival: a partir d'avui i fins l'inici del festival, qualsevol persona que vulgui tastar la cervesa del festival ho podrà fer en els bars i restaurants col·laboradors. En aquest punt, cal destacar l'esforç que han fet alguns establiments del poble per fer realitat aquest esdeveniment. Hem de recordar que 'Malalts de birra' és una associació sense ànim de lucre i organitza el festival amb l'ajut de col·laboradors desinteressats.

 

Els visitants que s'apropin a l'Amfiteatre de Na Batlessa podran degustar grans llegendes del panorama cerveser internacional com Weihenstephaner (cervesera més antiga del món), Brewdog (cervesera més famosa de l'actualitat) o Trobadour (cervesera històrica de Bèlgica). Les cerveses arriben de tot el món: les Illes, Catalunya, el País Basc, Bèlgica, els Estats Units, Alemanya, Bèlgica...

 

L 'Artà Beer Festival no és només una mostra de cervesa, sinó que fomenta tot tipus d'activitats relacionades amb el món cerveser . Durant els dos dies hi haurà tasts guiats, el II Concurs de Homebrewing i una taula rodona sobre el present i el futur de la cervesa artesana, entre d'altres. Per altra banda, també hi haurà actuacions musicals i sessions a càrrec de Rock FM. "Volem que la gent s'introdueixi en aquest món i que s'animi a fer cervesa", ha destacat Tomeu Coll, president de l'associació 'Malalts de birra'. "És un festival únic a Mallorca, pel que fa a format i diversitat de cerveses", ha explicat Sergi Franco, també de l'associació. Per la seva banda, el batle d'Artà, Bartomeu Gili, ha destacat el creixement '"exponencial del festival", que l'any passat acollí més de 2.000 persones.

 

Les cerveses mallorquines del festival

A l'Artà Beer Festival tampoc hi faltaran les cerveses de casa. En l'edició d'enguany, hi seran presents: Sullerica, Banyarriquer, Toutatis i Beer Lovers. També, i amb una gran representació de la seva varietat, hi haurà la cervesa Piris, elaborada a Barcelona per un artanenc.

 

Funcionament

Els horaris del festival seran d ivendres de 18:30 a 2 de la matinada i dissabte de 10 a 2 de la matinada. L'entrada és gratuïta. Només caldrà comprar el tassó del festival, que costarà dos euros, és de vidre i serà retornable. Les consumissions de cervesa també tendran un preu de 2 euros. Per acompanyar, hi haurà una gran varietat de tapes, coques i entrepans elaborats per la mateixa associació.

 

Cervesa artesana: moda o tradició?

L a cervesa artesana és una tradició que ha tornat per quedar. L'estat Espanyol va arribar a comptar amb més de 200 fàbriques de cervesa, algunes d'elles a Mallorca. Avui dia, es continua bevent més cervesa que vi, i el públic a redescobert que el món cerveser no es redueix a la pilsener international, sinó que hi ha desenes d'estils de fer cervesa que, combinats amb els més de 500 llevats existents o amb els més de 200 tipus de llúpol que es poden trobar al mercat ( per no parlar de la possibilitat d'envellir el líquid en diversos recipients ) , dóna com a resultat milers de combinacions diferents. Ara hi torna a haver una gran quantitat de fàbriques que ofereixen nous sabors i textures.