INICI
  Transparència
  Reglaments i ordenances generals
  Pressuposts
  Urbanisme
  Desenvolupament local
  Participació ciutadana
  Ordenances fiscals
  Junta de Govern Local
  Programes culturals
  Publicacions
  Pagament d'impostos
  Eleccions
  Mapa del municipi
  Telèfons i adreces
  Organització
  Grups polítics
  Plens
  Biblioteca
  Teatre d'Artà


Enllaç a incidències

Enllaç a pla d'accióEnllaç a entitats ciutadanes
Enllaç a entitats esportives

Enllaç a biblioteca

Enllaç al Teatre d'Artà
Enllaç a la Ràdio Municipal d'Artà


 Més de 300 alumnes han netejat el litoral del municipi
 

13/05/2016


Més de 300 alumnes d'Artà hauran participat en la campanya de conscienciació a favor del medi ambient que consisteix en tres jornades de neteja a les platges del municipi.

 

La primera es va dur a terme dimecres 11 de maig a la zona de Sa Duaia (cala Estreta, cala Mitjana i cala Torta). Hi participaren 110 alumnes de 2n d'ESO de l'Institut Llorenç Garcies i Font.

 

El dijous va ser el torn de 160 alumnes provinents del CEIP Rosa dels Vents ( Infantil, 1r i 2n de primària), del CC Sant Bonaventura (1r, 2n 3r de primària), i del CEIP Na Caragol (5è primària). La neteja es va dur a terme a Cala Tonó, la platja de Sa Canova, des de la urbanització de l'Estanyol fins al torrent de na Borges i a les platges urbanes de la Colònia. El divendres, una trentena d'alumnes de 1r d'ESO del col·legi Sant Salvador recolliren residus des de Caloscamps fins a Betlem.

 

Sobretot, s'han recollit dos tipus de residus: una gran quantitat de plàstics petits trets per la mar, damunt la platja; i fems deixat pels banyistes pels voltants de les platges. Cal destacar la gran quantitat de rebuig format per compreses, papers, tampons, etc que els alumnes varen recollir a la zona de Sa Duaia i que demostra la problemàtica causada per la manca de conscienciació d'alguns usuaris de les platges.

 

Els alumnes han pogut fer feina amb guants i bosses aportats per la conselleria de Medi Ambient. L'ajuntament, per la seva banda, ha aportat els autocars per traslladar els escolars, a més de tot el suport tècnic (tècnics de l'Ajuntament, i les empreses que s'encarreguen de la gestió de residus: urban serveis i Gram). Durant les jornades de neteja, també han interactuat amb els banyistes i turistes que s'han topat, explicant-los quina tasca duien a terme i, per tant, conscienciant-los sobre la importància de la conservació dels espais naturals.

 

Aquesta activitat està emmarcada en la campanya de conscienciació a favor de medi ambient que han duit a terme durant el curs escolar tots els centres educatius del municipi i l'Ajuntament. Per aquesta activitat, s'han adherit a la campanya europea que promou la conselleria de Medi Ambient Let's Clean Europe!

 

Amb tot això es pretén fer una tasca educativa amb els escolars, que formi part de la manera de fer dels centres educatius. Al mateix temps, serveix per sensibilitzar la resta de població envers el medi ambient. Per això, els participants han fet fotografies de les diades amb el missatge: "Per aturar el canvi climàtic, reduïm l'ús del plàstic".

 

Amb aquesta activitat, els al·lots són els vertaders protagonistes: eduquen la població i li transmeten la importància de tenir cura del medi ambient.