INICI
  Transparència
  Reglaments i ordenances generals
  Pressuposts
  Urbanisme
  Desenvolupament local
  Participació ciutadana
  Ordenances fiscals
  Junta de Govern Local
  Programes culturals
  Publicacions
  Pagament d'impostos
  Eleccions
  Mapa del municipi
  Telèfons i adreces
  Organització
  Grups polítics
  Plens
  Biblioteca
  Teatre d'Artà


Enllaç a incidències

Enllaç a pla d'accióEnllaç a entitats ciutadanes
Enllaç a entitats esportives

Enllaç a biblioteca

Enllaç al Teatre d'Artà
Enllaç a la Ràdio Municipal d'Artà

 El teatre d'Artà fa balanç dels seus darrers 10 anys com a projecte plenament consolidat
 

09/05/2016


El teatre municipal d'Artà ha presentat avui la memòria dels seus darrers 10 anys de funcionament. Es tracta d'una publicació que es repartirà casa per casa en què es dóna compte i es fa balanç de la tasca d'aquest centre cultural que compta amb un projecte artístic i de gestió plenament consolidat.

 

La gerent del teatre, Maria Bel Sancho, ha destacat que durant aquest temps s'han aconseguit dos objectius primordials: fidelitzar el públic i obrir el projecte a tota la gent de la comarca i també de tota l'illa. El director Artístic, Joan Matamales, ha fet un repàs dels projectes de la institució, com el pioner festival alternatiu Cooldays Festival o el projecte 'Sent el Patrimoni' (temporada d'arts escèniques i musicals que es du a terme en espais del patrimoni artanenc, com Ses Païsses, Sant Salvador, les places del poble o les possessions de foravila).

 

Per altra banda, ha destacat l'aposta que durant aquests anys s'h fet per la formació: «invertir en formació és invertir en el públic del futur», ha dit. La regidora Aina Comes, per la seva banda, ha donat compte del procés de dissolució de la Fundació del teatre, que passarà a ser de gestió directa de l'ajuntament. Comes ha ressaltat, precisament, l'aposta per mantenir aquest servei de gestió pública.

 

Algunes dades

El teatre municipal d'Artà es va inaugurar l'any 2001. L'actual equip de gestió va començar la seva tasca l'any 2005. Durant els darrers deu anys, s'ha mantingut una mitjana de devers 23.000 usuaris anuals, amb una punta de 32.569 usuaris l'any 2009. Compta amb una programació mensual variada d'arts escèniquesi és un punt de trobada obert. Això vol dir que no només és una sala d'exhibició d'espectacles, sinó que és un centre cultural polivalent el qual acull activitats com presentacions de llibres, reunions d'associacions, debats, jornades, congressos, etc.

 

Pel que fa a l'apartat econòmic, la fundació suposa aproximadament un 1,51 % del pressupost municipal (entre devers 150.000 i 170.000 euros l'any, aproximadament). Això suposa una aportació anual de 22 euros per artanenc.

 

El 14 de desembre de 2015 es va acordar per unanimitat la dissolució de la fundació del teatre. Es tracta d'un canvi de forma jurídica que segons el consistori no implicarà modificacions a nivell de programació o en el personal que hi treballa.