INICI
  TransparŔncia
  Reglaments i ordenances generals
  Pressuposts
  Urbanisme
  Desenvolupament local
  Participaciˇ ciutadana
  Ordenances fiscals
  Junta de Govern Local
  Programes culturals
  Publicacions
  Pagament d'impostos
  Eleccions
  Mapa del municipi
  TelŔfons i adreces
  Organitzaciˇ
  Grups polÝtics
  Plens
  Biblioteca
  Teatre d'ArtÓ


Enllaš a incidŔncies

Enllaš a pla d'acciˇEnllaš a entitats ciutadanes
Enllaš a entitats esportives

Enllaš a biblioteca

Enllaš al Teatre d'ArtÓ
Enllaš a la RÓdio Municipal d'ArtÓ
Signatura del conveni entre Ajuntament i Parc Bit.
Signatura del conveni entre Ajuntament i Parc Bit.
Foto de grup amb les empreses presents al viver.
Foto de grup amb les empreses presents al viver.
 ArtÓ aposta per l'emprenedoria amb l'impuls del viver d'empreses
 Presentat el projecte, amb la signatura d'un conveni de colĚlaboraciˇ amb el Parc Bit

05/05/2016


L'Ajuntament d'Artà ha presentat avui en societat el Viver d'Empreses, un projecte de suport a l'emprenedoria i a la diversificació econòmica del municipi i, per extensió, de tota la comarca.

El Viver d'empreses està funcionament des de setembre de 2015. Avui, se li ha donat un nou impuls amb la signatura d'un conveni de col·laboració amb la Fundació Parc Bit, la presentació del nou espai de coworking i una jornada de portes obertes.

A l'acte hi han assisitit el batle d'Artà, Bartomeu Gili, el gerent de la Fundació Bit, Pere Fuster, i el director de la incubadora d'empreses del parc Bit, Rafel Soler. Gili ha destacat que l'inici de la col·laboració amb el Parc Bit suposarà una nova empenta per a la consolidació del projecte. Fuster, per la seva banda, ha ressaltat els avantatges del nou acord, inclòs en la política d''obertura de portes» del Parc Bit, oferint serveis als ajuntaments.

Conveni Parc Bit És un document de col·laboració entre el Parc Bit i el viver artanenc, amb els objectius de promoure l'emprenedoria i la col·laboració entre les empreses dels dos parcs d'innovació. Segons el document l'Ajuntament es compromet, entre d'altres, a fomentar aquesta cooperació, a derivar als tècnics de la Fundació Bit els emprenedors i empreses interessades en el programa EmprenBit. La Fundació, per la seva banda, es compromet a oferir assessorament en metodologia i model de gestió, a promoure la col·laboració amb jornades, tallers o fòrums relacionats amb la temàtica, i l'organització de xerrades, tallers i/o activitats de networking, entre d'altres.

Coworking: L'espai de coworking del viver d'empreses d'Artà s'ofereix per 15 euros al mes. Els usuaris, hi tendran disponibles serveis com Wi-fi, un espai de reunions i aula de formació .

Portes obertes: Les empresess del viver, presents a l'acte, han mostrat els seus despatxos i han respost a les preguntes sobre la seva feina i experiència en aqu e st espai.

Què és el viver d'empreses? És un espai innovador dissenyat per acollir emprenedors i empreses de creació nova o recent que desenvolupin una activitat o projecte d'economia creativa. Ofereix instal·lacions i serveis a preus baixos (despatxos, espais comuns, etc). També incorpora un espai d e coworking , ideal per afavorir l'intercanvi d'experiències i la creació de sinergies entre emprenedors.


 

Actualment, el viver artanenc ACULL 5 EMPRESES:

- Gest ambiental . Empresa dedicada a la gestió de projectes turístics i mediambientals.

- Wavesfactory . Empresa dedicada a crear instruments virtuals i efectes d'àudio per al món de la tecnologia musical.

- Enginyeria Servera . Dedicada a solucions per a empreses d'enginyeria, com la creació d'aplicacions mòbils.

- Egluu . Empresa de solucions de e-commerce , gestió d'allotjaments turístics i projectes web a mida.

- BIT Grup . Empresa dedicada a desenvolupar projectes web i enginyeria de telecomunicacions

A Mallorca, hi ha quatre vivers més gestionats per l'administració pública: els parcs Bit de Palma i Inca, el viver de Calvià i el de PalmaActiva.

Podeu trobar més informació aquí.