INICI
  TransparŔncia
  Reglaments i ordenances generals
  Pressuposts
  Urbanisme
  Desenvolupament local
  Participaciˇ ciutadana
  Ordenances fiscals
  Junta de Govern Local
  Programes culturals
  Publicacions
  Pagament d'impostos
  Eleccions
  Mapa del municipi
  TelŔfons i adreces
  Organitzaciˇ
  Grups polÝtics
  Plens
  Biblioteca
  Teatre d'ArtÓ


Enllaš a incidŔncies

Enllaš a pla d'acciˇEnllaš a entitats ciutadanes
Enllaš a entitats esportives

Enllaš a biblioteca

Enllaš al Teatre d'ArtÓ
Enllaš a la RÓdio Municipal d'ArtÓ

 IMPORTANT: ProcÚs de regularitzaciˇ cadastral
 

21/04/2016


Recentment, s'ha posat en marxa el procés de regularització cadastral a Artà. Aquest procediment afectarà alguns immobles del municipi que han dut a terme alguna obra de reforma, rehabilitació o ampliació. També afectarà construccions d'ús agrícola que a partir d'ara estan subjectes al pagament d'IBI. Tot seguit, us expliquem en què consisteix aquesta regularització.

 

Què és:

Procediment dut a terme per la Direcció General del Cadastre (administració de l'estat). L'ajuntament hi col·labora en el procés d'informar els ciutadans. No és una revisió dels valors cadastrals, sinó una actualització del cadastre a partir d'una inspecció que ha documentat els canvis en aquests immobles.

 

A qui afecta:

Afecta uns 1.800 immobles en sòl rústic i urbà que han estat objecte d'alguna obra d'ampliació, rehabilitació o reforma dels darrers anys. Aquests immobles veuran augmentat el valor del rebut de l'IBI (Impost de Béns Immobles). La mesura pot tenir efecte retroactiu de 4 anys. Això significa que la nova tarifa s'aplica a partir del rebut de 2012.

 

NOVETAT: Afecta instal·lacions agràries (com per exemple, una soll o uns sestadors). En aquests casos no hi ha retroacció i es començarà a pagar a partir d'enguany.

 

Els afectats rebran una carta informativa de la Direcció General del Cadastre.

 

Què he de fer si rep una carta de la Direcció General del Cadastre?

Podeu consultar els canvis en el cadastre del vostre immoble al web www.sedecatastro.gob.es introduïnt el codi que trobareu a la mateixa carta.

Així mateix, podeu fer la consulta a les dependències de l'ajuntament, on també se us informarà del nou valor de l'impost d'IBI que haureu de pagar.

En cas que no estigueu d'acord amb els nous valors (que el cadastre hagi comès errors en el recompte de metres, per exemple), els tècnics del cadastre, presents a l'ajuntament els dimecres, us informaran sobre la interposició de recursos.

 

Per què he de pagar una taxa de 60 euros per immoble afectat?

La Direcció General del Cadastre justifica el cobrament d'aquesta taxa per fer front a les despeses que ha suposat la inspecció dels immobles, iniciada a l'estiu de 2015.

 

Aquesta regularització es fa a tots els municipis?

Aquesta regularització és general a tot l'Estat, exceptuant el País Basc i Navarra. En alguns pobles de Mallorca ja s'ha fet. Quan es va començar a Artà, també es va donar el sus a municipis com Banyalbufar, Andratx o Santa Maria. Podeu veure l'anunci del BOE aquí.

 

HORARIS D'ATENCIÓ (Can Solivelles)

 

Tècnics de l'ajuntament: De dilluns a divendres de 10 a 14

 

Tècnics del cadastre (per a la interposició de recursos):

Dimecres de 9 a 14.15 i de 15 a 16.30