INICI
  TransparŔncia
  Reglaments i ordenances generals
  Pressuposts
  Urbanisme
  Desenvolupament local
  Participaciˇ ciutadana
  Ordenances fiscals
  Junta de Govern Local
  Programes culturals
  Publicacions
  Pagament d'impostos
  Eleccions
  Mapa del municipi
  TelŔfons i adreces
  Organitzaciˇ
  Grups polÝtics
  Plens
  Biblioteca
  Teatre d'ArtÓ


Enllaš a incidŔncies

Enllaš a pla d'acciˇEnllaš a entitats ciutadanes
Enllaš a entitats esportives

Enllaš a biblioteca

Enllaš al Teatre d'ArtÓ
Enllaš a la RÓdio Municipal d'ArtÓ

 La fibra ˛ptica arribarÓ a 4.000 domicilis i empreses d'ArtÓ
 

13/04/2016


La fibra òptica arribarà a més de 4.000 domicilis, comerços i petites i mitjanes empreses d'Artà. La companyia Telefónica ha presentat el seu pla per instal·lar aquesta tecnologia al municipi.

Les tasques d'instal·lació començaren al març i està previst que acabin a finals d'estiu, tot i que hi ha temps fins a finals d'any. Per dur-la a ter-me, s'utilitzen les canalitzacions ja existents, subsituint el material de coure per la fibra òptica, sense estendre nou cablejat per les façanes. La inversió és de devers 1 milió d'euros.

Des de l'Ajuntament es va demanar que la fibra òptica arribàs també a la Colònia de Sant Pere. De moment, però, es limitarà al nucli d'Artà, segons ha indicat l'empresa. "Estudiarem la possibilitat que hi arribi en una propera fase", ha indicat Aitor Ortega, director de Telefónica a les Illes Balears.

El consistori valora positivament aquesta millora en les connexions. "Per als veïns és important obetnir el millor servei possible", ha destacat el batle, Bartomeu Gili. També ha fet un especial incís en les empreses d'innovació, per les quals el municipi ha apostat (recordam l'existència del viver d'empreses, per exemple), i que necessiten aquest servei per desenvolupar la seva tasca.

Les aplicacions d'aquesta tecnologia són variades tant per a paarticulars com per a negocis. Permet, entre d'altres, una millora en la recepció de la televisió digital en alta definició i més emmagatzematge en xarxa. Segons Telefónica, l'usuari podrà arribar a una velocitat de transmissió deu vegades superior a la de l'ADSL actual.