INICI
  TransparŔncia
  Reglaments i ordenances generals
  Pressuposts
  Urbanisme
  Desenvolupament local
  Participaciˇ ciutadana
  Ordenances fiscals
  Junta de Govern Local
  Programes culturals
  Publicacions
  Pagament d'impostos
  Eleccions
  Mapa del municipi
  TelŔfons i adreces
  Organitzaciˇ
  Grups polÝtics
  Plens
  Biblioteca
  Teatre d'ArtÓ


Enllaš a incidŔncies

Enllaš a pla d'acciˇEnllaš a entitats ciutadanes
Enllaš a entitats esportives

Enllaš a biblioteca

Enllaš al Teatre d'ArtÓ
Enllaš a la RÓdio Municipal d'ArtÓ

 Els artanencs decideixen el destÝ de 5.500 euros d'ajuda als refugiats
 Seran per a la ONG Proactiva Open Arms i Metges Sense Fronteres

18/03/2016

Comunicaciˇ

Els doblers que s'han recaptat a Artà a través del fons d'ajuda als refugiats es destinaran a Proactiva Open Arms i Metges Sense Fronteres. Es tracta d'un total de 5.500 euros, que es repartiran equitativament entre les dues entitats (devers 2.750 euros cadascuna). El destí d'aquests doblers es va decidir ahir dijous mitjançant un procés participatiu dut a terme al teatre d'Artà. En formaren part unes 15 persones, entre les quals hi havia representants d'entitats i associacions que han organitzat activitats per recaptar fons.

Durant la trobada també es va acordar que es continuaran organitzant accions de conscienciació i de recaptació de recursos. Algunes d'aquestes activitats podrien ser impulsades per les dues entitats que rebran aquests fons recaptats.

Les activitats fetes des del passat octubre, quan es va obrir el compte per recaptar fons, són moltes i variades: una cursa solidària, dos concerts organitzats per l'Associació Amics de la Música de la Colònia de Sant Pere, accions a les escoles o la venda de paperetes per part de l'associacióArtà Solidari, entre d'altres.

Per altra banda, durant la trobada es va llegir el manifest de rebuig a les polítiques de la Unió Europea envers la crisi dels refugiats al qual han donat suport sindicats, partits polítics i entitats com Amnistia Internacional o Mallorca Terra d’Acollida, a la qual l'Ajuntament artanenc està adherit.

Les entitats

Proactiva Open Arms: És una ONG de Badalona dedicada a salvar vides a la mar. Des de principis de setembre actua a l'illa de Lesbos per ajudar els refugiats que arriben a la costa de Grècia.

Metges Sense Fronteres:És una de les organitzacions humanitàtries independents més gran del món. La seva intervenció a Síria és cabdal per garantir l'atenció sanitària a víctimes de la guerra que no han pogut deixar el país.

Foto: Un moment de la reunió en què es votà el destí dels fons.