INICI
  TransparŔncia
  Reglaments i ordenances generals
  Pressuposts
  Urbanisme
  Desenvolupament local
  Participaciˇ ciutadana
  Ordenances fiscals
  Junta de Govern Local
  Programes culturals
  Publicacions
  Pagament d'impostos
  Eleccions
  Mapa del municipi
  TelŔfons i adreces
  Organitzaciˇ
  Grups polÝtics
  Plens
  Biblioteca
  Teatre d'ArtÓ

Enllaš a incidŔncies

Enllaš a pla d'acciˇEnllaš a entitats ciutadanes
Enllaš a entitats esportives

Enllaš a biblioteca

Enllaš al Teatre d'ArtÓ
Enllaš a la RÓdio Municipal d'ArtÓ

 Una pelĚlÝcula sobre Bellpuig recrearÓ la hist˛ria del repoblament a Mallorca
 El Consell de Mallorca exposa a Madrid el projecte de restauraciˇ del monestir

02/12/2002

Batlia

La productora de Palma La PerifŔrica serÓ la responsable de realitzar el muntatge amb el qual es presentarÓ el discurs expositiu del monestir de Bellpuig com a centre d'interpretaciˇ i de documentaciˇ del repoblament de Mallorca. El director d'aquest audiovisual, Xesc Mulet, va explicar a Joana Nicolau, de Diari de Balears, els eixos del muntatge, que tÚ com a punt de partida un audiovisual combinat amb un actor real i diferents tŔcniques teatrals d'ambientaciˇ. OcuparÓ l'interior de l'esglÚsia i tindrÓ una duraciˇ d'entre quinze i vint minuts.

"La idea Ús que les pedres parlin, crear una atmˇsfera perquŔ els visitants quan entrin al temple es trobin com si haguessin viatjat fins el segle XIV i participin de la hist˛ria com si la visquessin.", assegurava Mulet a la periodista abans esmentada. Un actor en directe donarÓ vida al prior de Bellpuig, frai Guillem de Comes, uns anys desprÚs de l'epidŔmia de la pesta, devers 1353. Aquest personatge durÓ el pes de la narraciˇ. A travÚs de les seves paraules comenšarÓ un recorregut per diferents episodis de la hist˛ria de Mallorca que es remuntarÓ fins l'Ŕpoca musulmana, la conquesta, el regnat de Jaume II i el repoblament de l'Illa.

El discurs narratiu tambÚ dedicarÓ una part a contar la hist˛ria del monestir d'ArtÓ i les seves diferents transformacions fins en arribar a l'actualitat. ╔s a dir, des de l'arribada dels monjos premonstratesos amb el comte d'Urgell fins a unir-se a les tropes de Jaume I fins a la seva reconversiˇ en possessiˇ desprÚs d'algunes reformes, passant per la donaciˇ que feu la famÝlia Truyols Rovira al Consell de Mallorca.

Cal dir tambÚ que, des d'aquest dilluns, a Madrid, es pot veure una exposiciˇ sobre el Patrimoni de totes les comunitats aut˛nomes. El Consell de Mallorca hi Ús present amb el projecte de Bellpuig i el seu futur ˙s com a centre d'interpretaciˇ de l'Ŕpoca del repoblament de Mallorca.