INICI
  TransparŔncia
  Reglaments i ordenances generals
  Pressuposts
  Urbanisme
  Desenvolupament local
  Participaciˇ ciutadana
  Ordenances fiscals
  Junta de Govern Local
  Programes culturals
  Publicacions
  Pagament d'impostos
  Eleccions
  Mapa del municipi
  TelŔfons i adreces
  Organitzaciˇ
  Grups polÝtics
  Plens
  Biblioteca
  Teatre d'ArtÓ

Enllaš a incidŔncies

Enllaš a pla d'acciˇEnllaš a entitats ciutadanes
Enllaš a entitats esportives

Enllaš a biblioteca

Enllaš al Teatre d'ArtÓ
Enllaš a la RÓdio Municipal d'ArtÓ
 L'Ajuntament d'ArtÓ reobre la Ludoteca a ArtÓ i la Col˛nia
 

29/12/2015

Regidoria de Serveis Socials

Ajuntament d'Artà

Regidoria de Serveis Socials

 

Dia 1 de desembre es reinicià el servei de Ludoteca Municipal

L'Ajuntament d'Artà reobre la Ludoteca a Artà i la Colònia, aquesta edició amb fons econòmics municipals

Dirigit a la població infantil i juvenil en edat escolar, ofereix els seus serveis a la biblioteca de la Colònia i al CEIP Na Caragol

 

Des de dia 1 de desembre, la Ludoteca municipal d'Artà ha reprès el seu funcionament al CEIP Na Caragol i a la biblioteca municipal de la Colònia de Sant Pere. Aquest servei suposa un reforç escolar pels estudiants que ho necessitin, i també un lloc jugar després del repàs i fer amics, afavorint la seva socialització. Aquestes activitats es desenvolupen de manera coordinada amb els equips tutors dels alumnes als diferents centres educatius de primària i secundària del municipi.

Fins ara, el servei -que funciona des de fa més de 10 anys- depenia financerament d'una subvenció de la D. G. d'Immigració, i s'iniciava amb el començament del curs escolar, al mes d'octubre; enguany, però, s'ha iniciat amb retard perquè per part del Govern la subvenció no s'ha convocat, de manera que, finalment, la despesa ha hagut de ser assumida íntegrament per l'Ajuntament d'Artà, que també l'ha pressupostada de la mateixa manera per l'any vinent amb fons pressupostaris propis.

La ludoteca és un servei molt valorat per la comunitat educativa, docents, pares i al·lots usuaris, així com pels tècnics de Serveis Socials municipals, com un espai d'integració de nouvinguts, famílies amb dificultats econòmiques i, en general, un espai de convivència. L'edició passada (2014-2015), segons un informe tècnic municipal, es varen comptabilitzar els següents usuaris:

- 126 inscrits a Artà (83 nins de Primària, i 46 al·lots de Secundària, PQPI i Mòduls voluntaris), amb una mitjana de 35 usuaris diaris.

- 20 nins inscrits a la Colònia (tots de Primària), amb una mitjana de 7 usuaris diaris.

- El 55% dels usuaris tant de Primària com de Secundària que han fet ús de la Ludoteca pertanyen a països no comunitaris, majoritàriament de Sud-amèrica i el Marroc. Una gran part d'aquests al·lots estan considerats com a alumnes NESE i NEE* a causa de la seva incorporació tardana a l'escola i les seves dificultats d'aprenentatge i d'integració social.

El servei s'ofereix de dilluns a divendres, de 16 h. a 20 h. a Artà, i de 16 h. a 18 h. a la Colònia, organitzats en un torn únic pels alumnes de primària i secundària de la Colònia; els de secundària d'Artà tindran un horari diari: de 19 h. a 20 h.; en canvi, a la vista de l'increment de la demanda, els de primària es distribuiran en 3 torns, amb diferents horaris i nombre d'hores d'atenció en funció de les necessitats de cada nin.

Per desenvolupar el projecte s'han contractat dos monitors de temps lliure a mitja jornada (20 hores setmanals), amb un cost total de 2.153,50€ al mes. L'Ajuntament d'Artà assumirà aquesta despesa fins que es pugui recuperar el finançament del Govern Balear.*     NESE: “Necessitats de Suport Educatiu”; NEE: “Necessitats Educatives Especials”