INICI
  Transparència
  Reglaments i ordenances generals
  Pressuposts
  Urbanisme
  Desenvolupament local
  Participació ciutadana
  Ordenances fiscals
  Junta de Govern Local
  Programes culturals
  Publicacions
  Pagament d'impostos
  Eleccions
  Mapa del municipi
  Telèfons i adreces
  Organització
  Grups polítics
  Plens
  Biblioteca
  Teatre d'Artà


Enllaç a incidències

Enllaç a pla d'accióEnllaç a entitats ciutadanes
Enllaç a entitats esportives

Enllaç a biblioteca

Enllaç al Teatre d'Artà
Enllaç a la Ràdio Municipal d'Artà

 Restauració i electrificació de les campanes i el rellotge del campanar de la Parròquia
 Ambdues instal·lacions reclamaven una intervenció urgent per al seu correcte funcionament

02/12/2002

batlia

L'Ajuntament d'Artà i la Parròquia d'Artà s'han posat d'acord per dur a terme l'automatització del rellotge i la restauració de les campanes de l'església parroquial.

L'automatització del rellotge era una tasca necessària, ja que aquest element tan característic del nostre municipi (és una de les primeres coses que hom veu en arribar-hi) sovint s'aturava i el seu automatisme ja havia quedat obsolet. Al mecanisme del rellotge, molt deteriorat i envellit pel pas del temps, s'hi acoplarà un ordinador amb una antena de radiofreqüència i un receptor electrònic amb sortida per la minutera mecànica. Aquestes millores permetran que el rellotge, com a mínim, funcioni i ho faci de manera ajustada podent tocar les hores a conveniència.

L'empresa valenciana que s'encarrega de dur a terme aquestes millores, 2001 Técnica y Artesanía, és prou coneguda arreu de Mallorca perquè ha estat la responsable, entre d'altres, de dur a terme la restauració de les campanes de la Seu o del monestir de Lluc. Quant a les campanes, aquesta empresa reemplaçarà algunes bigues de fusta molt deteriorades pel pas del temps, restaurarà els jous (això és una tasca que es farà a València) i els ferratges de tot el conjunt. Cal recordar que hi ha cinc campanes en l'actualitat, algunes de les quals de molt bona factura i valor patrimonial. La més antiga és de 1692, amb un diàmetre de 83 centímetres i 331 quilos. És coneguda com la del Santíssim sacrament. De l'any 1888 n'hi ha dues, una de les quals és coneguda com la del rellotge. La més actual data de 1929 i és la del Sagrat Cor de Jesús. La campana coneguda com a Lievtenant Delorme no està datada.

Amb aquesta actuació conjunta, valorada en 19.232,39 (3.200.000 pta) totes aquestes instal·lacions, ubicades en el campanar, seran íntegrament renovades i se'n garantirà el seu bon funcionament i la seva perdurabilitat per molts d'anys més. Està previst que les obres de restauració quedin enllestides abans de les festes de Sant Antoni.