INICI
  Transparència
  Reglaments i ordenances generals
  Pressuposts
  Urbanisme
  Desenvolupament local
  Participació ciutadana
  Ordenances fiscals
  Junta de Govern Local
  Programes culturals
  Publicacions
  Pagament d'impostos
  Eleccions
  Mapa del municipi
  Telèfons i adreces
  Organització
  Grups polítics
  Plens
  Biblioteca
  Teatre d'Artà


Enllaç a incidències

Enllaç a pla d'accióEnllaç a entitats ciutadanes
Enllaç a entitats esportives

Enllaç a biblioteca

Enllaç al Teatre d'Artà
Enllaç a la Ràdio Municipal d'Artà

 FESTES DE SANT SALVADOR
 Programa de les festes de Sant Salvador 2015

24/07/2015

Dinamitzador Cultural

FESTES DE SANT SALVADOR

Del 30 de juliol al 7 d’agost de 2015

 

 

 

Inauguració de festes

 

Dijous 30 de juliol

 

A les 19.30 h, inauguració de l’exposició de pintura de Joana M. Ferrer. Romandrà oberta fins dia 7 d’agost, de 19.30 h a 22 h. A la sala d’exposicions de Na Batlessa.

 

A les 20 h, inauguració de «LAND»,exposició de pintura de Marta Matamalas. A continuació, concert de flamenc amb Los de la Isla, al Bar Parisien.

 

A les 20 h, cloenda de l’Estiu Esportiu, al Poliesportiu Na Caragol.

 

A les 21.45 h, sortida de l’estol de xeremiers d’Artà des de l’Escola de Música d’Artà cap a la plaça de l’Ajuntament.

 

A les 22 h, acte inaugural de les festes, amb el ball dels capgrossos i la música de l’estol de xeremiers de l’Escola Municipal de Música d’Artà. Pregó d’inici de les festes a càrrec dels dimonis d’Artà, Xisco Mosca i Biel Ferriol, i coet boiet. A la plaça de l’Ajuntament.

 

A les 22.15 h, des de la mateixa plaça, inici del correfocs, a càrrec dels Dimonis de Son Ganxó i un grup convidat. El recorregut d’enguany serà el següent: pl. de l’Ajuntament, c/ de Rafel Blanes, c/ del Sol, c/ de Sanxo de la Jordana, c/ de la Parròquia, pl. de l’Església, c/ de les Figueretes, costa d’en Torreta i pl. de l’Ajuntament. Duis la roba adequada per a aquest tipus d’acte.

 

Divendres 31 de juliol

 

A les 18 h, finals del Torneig de Billar de l’Associació de Persones Majors, al Club de la Tercera Edat. En acabar, es lliuraran els trofeus i hi haurà un refresc per a les persones participants.

 

A les 18 h, partit de minibàsquet masculí, al Poliesportiu Na Caragol. Ho organitza: CE Sant Salvador de Bàsquet.

 

A les 19 h, partit defutboldels prebenjamins, a Ses Pesqueres.

 

A partir de les 19 h, ES VOLTÍ2015, ruta de tapes des del Bar Ca Na Pili fins a la gran festa final al Pub Pas a Nivell. Més informació a la web www.saplec.wordpress.com o al Facebook de S’Aplec. Ho organitza: Associació S’Aplec.

 

 

A les 19 h, inauguració de «Ángeles»,exposició de pintura i escultura de Tina Kusserow, al taller de Lucia Lommel (costa d’en Torreta, 3). Romandrà oberta  de les 19 h a les 22 h.

 

A les 19.30 h, partit de bàsquet infantil masculí, al Poliesportiu Na Caragol. Ho organitza: CE Sant Salvador de Bàsquet.

 

A les 20 h, inauguració de l’exposició de joies creades pel taller ARIOR, un referent de la joieria clàssica i contemporània amb esmalts, a la tenda AFUSTER JOIERS. Romandrà oberta fins dia 8 d’agost. Horaris: dissabtes 1 i 8 d’agost, de 10 h a 13.30 h; i de dilluns 3 a dijous 6 d’agost, de 10 h a 13.30 h i de 18.30 a 21 h.

 

A les 21 h, inauguració de la tómbola parroquial, al Centre Social. Romandrà oberta fins dia 7 d’agost.

 

A les 22 h, sopar a la fresca. Gaudeix de la companyia dels teus familiars, amics o veïnats sopant a la fresca a la plaça del Conqueridor. Recordau que, per gaudir de les taules i cadires a la plaça del Conqueridor, us heu d’apuntar prèviament a l’Ajuntament d’Artà fins a final d’existències.

 

A les 22 h, Festaron, al Bar Talayot.

 

Dissabte 1 d’agost

 

A les 12 h, Vermut amb Banda, per cobrar gana. La proposta més original i alegre d’aquestes festes. Vine al bar de Sa Nostra Banda: sessió de vermut i música en directe. Un glopet, o dos, o tres... A la plaça de l’Ajuntament d’Artà.

 

A les 16 h, festa Premis, al Bar Talayot.

 

A les 18 h, XI Triatló de Sant Salvador. Partida des de la platgeta de la Colònia i arribada a la plaça del Conqueridor (500 m de natació + 17 km de bicicleta + 3 km a peu). Inscriviu-vos a la pàgina web www.elitechip.net o a Bicicletes Caldentey d’Artà. Si no hi voleu participar tot sols, ho podeu fer en equip (femení, masculí o mixt). Ho organitza: Club Ciclista Artanenc.

 

A les 19 h, partit defutboldels benjamins, a Ses Pesqueres.

 

A les 21 h,La  llegenda  de  Nuredduna(espectacle gestual), sopar teatre a ses Païsses. El sopar començarà a les 21 h i l’espectacle, a les 22 h. Les entrades s’han de reservar al telèfon 971 836 981, de dilluns a dissabte, de 10.30 h a 13.30 h. Preu: sopar 7 €; espectacle 8 €. Aquest espectacle es durà a terme cada dissabte fins al segon dissabte de setembre. Ho organitza: Fila Zero Teatre.

 

A les 24 h, gran verbena, amb les actuacions de les orquestres LATIN BRASS, LA LOCA MOTORA i VAL 9, a la plaça del Conqueridor.

 

Diumenge 2 d’agost

 

A les 18 h,Super Boti-Xop, amb una pista d’obstacles terrestre, tres castells inflables (per a grans i petits), tobogans d’aigua, lliscadors, sorpreses a la piscina, i, per acabar, una festa de l’escuma infantil! A l’aparcament de Na Caragol. És gratuït. Duis banyador i tovallola.

 

A les 19 h, partit defutboldels alevins, a Ses Pesqueres.

 

A les 18 h i a les 21 h, representació de l’obra El tio Pep se’n va a Muro, una història d’amor, de gelosies i d’odi, a càrrec de Fila Zero Teatre, Orfeó Artanenc i Aquatreveus. Direcció escènica: Bernat Mayol. Direcció musical: Maria Danús. Preu: 10 €. Preu reduït: 8 €. Al Teatre d’Artà.

 

A les 20 h, VII Sortida Nocturna amb bicicleta de muntanya. Recorregut molt fàcil de 20 km. Partida des de S’Almudaina per arribar devers les 22 h.És obligatori dur llum, casc i ser major de 16 anys.En arribar, sopar al Restaurant Ses Tres Forquetes. Inscripcions a la tenda Bicicletes Caldentey (Miquel Alzamora), fins divendres 31 de juliol, a les 20 h. Preu: 15 € (inclou sopar i camiseta). Per a més informació, telefonau al 971 835 944 o al 649 840 485. Ho organitza: Club Ciclista Artanenc.

 

A les 20.30 h, VIII Torneig de Dards. Tancament de la inscripció a les 20 h, al Bar Central. Inscripció lliure i obsequi per a totes les persones participants. (Programa a part)

 

A partir de les 21.30 h, concert de Sant Salvador, a càrrec de Cris Juanico, que ens presentarà el seu nou disc F(a)usta, a més de les seves cançons més destacades amb Ja t’ho diré. Hi actuarà de teloner el grup Greska. Al Santuari de Sant Salvador Preu: 8 € venda anticipada per a residents i 10 € venda anticipada per a no residents (al Teatre d’Artà i a l’Ajuntament una setmana abans). Preu a taquilla: 12 €. Ho organitza: OCB d’Artà.

 

A les 23 h, festa flamenca, al Bar Talayot.

 

Dilluns 3 d’agost

 

A partir de les 18 h, finals Ullastre de Plata* de tennis de les categories júnior i sènior, i final del torneig de dobles.Al Poliesportiu Na Caragol.

* Aquesta programació es pot veure afectada per criteris de l’organització.

 

A les 18.30 h, excursió familiar pel Parc Natural. Partida des de l’aparcament de les Cases de s’Alqueria, amb una passejada d’uns 3 quilòmetres, aproximadament. En acabar l’excursió, es faran activitats infantils organitzades per l’Àrea Educativa del Parc. Duis pa i taleca per sopar abans de tornar al poble. Ho organitzen: Grup d’Excursionisme Un Raig d’Artanencs i Parc Natural de la Península de Llevant.

 

A les 19 h, lliurament dels trofeus del Torneig de Petanca de l’Associació de Persones Majors d’Artà, al Club de la Tercera Edat. En acabar, es lliuraran els trofeus i hi haurà un refresc per a les persones participants.

 

A les 19 h, partit defutboldels infantils, a Ses Pesqueres.

 

A les 20 h, festa Holi júnior (12-16). Vine de blanc i gaudeix d’aquesta festa dels colors i de l’amor. Acabarà a les 23 h. A l’amfiteatre de Na Batlessa.

 

A les 21 h, concert clàssic a càrrec de l’orquestra Jugendorchester–Wil (Suïssa), sota la direcció de Martin Bour, acompanyada de l’Orfeó Artanenc, la Coral de Son Servera i la solista Irene Gili. A l’església parroquial.

 

A les 24 h, inici de la XXVII edició de la Cursa Popular Festes de Sant Salvador, amb sortida i arribada al carrer de Ciutat. Inscripcions a www.elitechip.net fins diumenge 2 d’agost. Preu (amb el lloguer del xip inclòs): 3 €. Més informació a la web de l’Ajuntament, www.arta.cat. Ho organitza: Club Atletisme Artà.

 

Dimarts 4 d’agost

 

A partir de les 18 h, Olimpíades Rurals, al Club Hípic. Si estau forts, si sou àgils, però sobretot si teniu ganes de passar-ho bé, apuntau-vos-hi per equips de 4 o 5 persones al Bar Ca Na Pili i al Bar Els Arcs fins al 3 d’agost. En acabar, hi haurà sopar (preu 5 €) i festa rural, amb la millor música actual i fins que el cos aguanti.

 

A partir de les 18 h, finals Ullastre d’Or* de tennis de les categories júnior i sènior, al Poliesportiu Na Caragol. En acabar, lliurament de trofeus i refresc per als jugadors, jugadores i públic assistent.

* Aquesta programació es pot veure afectada per criteris de l’organització.

 

A les 19 h, partit defutboldels cadets, a Ses Pesqueres.

 

A les 20 h, festa infantil amb l’actuació del grup TIPI-TIPI-TOP, a l’amfiteatre de Na Batlessa.

 

A les 21 h, concert clàssic a càrrec de l’orquestra Jugendorchester–Wil (Suïssa), sota la direcció de Martin Bour, amb temes de pel·lícules i música tradicional. A l’amfiteatre de Na Batlessa.

 

A les 21.30 h,caminada de les llanternes. S’hi pot participar amb bastons o sense. Si pot ser, tothom ha de dur llum. El recorregut serà d’uns 5 km. Punt de trobada a Na Batlessa. Ho organitza: Nordic Walking Llevant.

 

A les 23 h, festa dels 80, al Bar Talayot.

 

Dimecres 5 d’agost

 

A les 9 h, amollada de coloms des del creuer de Petra, a càrrec del Club Columbòfil Artanenc.

 

A les 19 h, des de la plaça de l’Ajuntament, inici de la tradicional cercavila per la part baixa del poble, amb els capgrossos, els xeremiers, les autoritats i la Banda de Música d’Artà.

 

A les 19 h, Tapeo, al carrer de Cristòfol Ferrer. Ho organitzen: Restaurant Ca’n Jaume i Ses Tres Forquetes.

 

A les 19 h, partit defutboldels juvenils,a Ses Pesqueres.

 

A les 19.30 h, partit de bàsquet júnior sènior masculí, al Poliesportiu Na Caragol. Ho organitza: CE Sant Salvador de Bàsquet.

 

A les 20.30 h, representació de l’obra de teatre La bella i la bèstia,a càrrec dels alumnes de CC de Sant Salvador. Al Teatre d’Artà.

 

A les 22.30 h, verbena camp, amb les actuacions estel·lars de les orquestres AQUARIUS i BIG MARÍTIM BAND, a la plaça del Conqueridor.

 

A les 23 h, festa fashion Flower Power. Veniu amb les vostres disfresses de les millors dècades musicals, els 70 i 80, i, sobretot, duis el vostre bon rotllo, principals protagonistes de la nit. Al carrer de Cristòfol Ferrer. Ho organitzen: Restaurant Ca’n Jaume i Ses Tres Forquetes.

 

A les 24 h, gran castell de focs artificials, a càrrec de Pirotècnia Europlá.

 

Dijous 6 d’agost

 

A les 9 h, amolladade colomsdes del Coll de la Grava, a càrrec del Club Columbòfil Artanenc.

 

A les 10 h, des de la plaça de l’Ajuntament, inici de la tradicional cercavila per la part alta del poble, amb els capgrossos, els xeremiers, les autoritats i la Banda de Música d’Artà.

 

A les 18 h, “Aprèn a ser algú important en la teva vida del teu ca”, treball cognitiu per millorar l’aprenentatge. Iniciació al món del Disc Dog, entrenament intern de l’Agility. A les instal·lacions del Club Agility Artà (Ctra. Artà–Sant Llorenç, km 64, camí de Salma Vell). Ho organitza: Club Agility Artà.

 

A les 19 h, partit defutbolde primera regional,a Ses Pesqueres.

 

A les 19 h, cucanyes, pal ensabonat i jocs infantils, a la plaça del Marxando. Acte amenitzat pels xeremiers. Ho organitza: col·lectiu de veïnats de la Placeta.

 

A les 20 h,vetlada musical a ses Païsses, amb visita guiada. A les 21.30 h, sopar mallorquí i, a continuació, recital íntim de Tomeu Penya. Preu: 40 € (visita + sopar + concert) / Només concert: 20 €. Venda de tiquets a l’Ajuntament. Places limitades. Ho organitza: Ses Tres Forquetes.

 

A les 20 h, solemne celebració de l’Eucaristia a l’església parroquial, amb la participació de l’Orfeó Artanenc. Presidirà l’Eucaristia Mossèn Bernat Nadal.

 

A les 24 h, verbena monumental de Sant Salvador, amb les actuacions de les orquestres OASIS, RODAMONS i THE PIKOS PARDOS i, per acabar, un DJ, qui amenitzarà la vetlada fins a bon dematí, a la plaça del Conqueridor.

 

Divendres 7 d’agost

 

A les 15.30 h, LXVI Circuit Ciclista de Sant Salvador. El recorregut serà el següent: carrers de Ciutat (sortida), de Josep Melià i Pericàs, Major, de Rafel Blanes, d’Antoni Blanes i de Ciutat. Ho organitza: Club Ciclista Artanenc.

 

A les 19 h, partit de futbol de veterans, Artà–Manacor, a Ses Pesqueres.

 

A les 19 h, celebració de l’Eucaristia a càrrec del Mossèn Bernat Nadali ball de la cisterna a càrrec de l’agrupació Artà Balla i Canta i els xeremiers, a l’esplanada de darrere de Sant Salvador.

 

A les 22 h, festa pagesa i ball obert amb l’agrupació Artà Balla i Canta, a la plaça del Conqueridor.

 

A les 24 h, gran traca de fi de festa, des de la mateixa plaça.

 

 

MOLT BONES FESTES A TOTHOM I MOLTS D’ANYS!

 

 

 

 

 

L’Ajuntament d’Artà vol agrair la participació de les persones que formen part de la Comissió de Festes, les quals dissenyen i realitzen el programa de festes de Sant Salvador.

 

El disseny del programa de festes és de Miquel Tous Hernández.