INICI
  Transparència
  Reglaments i ordenances generals
  Pressuposts
  Urbanisme
  Desenvolupament local
  Participació ciutadana
  Ordenances fiscals
  Junta de Govern Local
  Programes culturals
  Publicacions
  Pagament d'impostos
  Eleccions
  Mapa del municipi
  Telèfons i adreces
  Organització
  Grups polítics
  Plens
  Biblioteca
  Teatre d'Artà


Enllaç a incidències

Enllaç a pla d'accióEnllaç a entitats ciutadanes
Enllaç a entitats esportives

Enllaç a biblioteca

Enllaç al Teatre d'Artà
Enllaç a la Ràdio Municipal d'Artà


 Comencen les obres als escars de Caloscamps
 

01/07/2015

Comunicació

Aquesta setmana han començat les obres d’urgència per arreglar l’estat de ruïna en què es troben alguns dels escars de Caloscamps i que poden suposar un perill per a les persones que visiten la platja.

 

Aquestes obres promogudes per l’Ajuntament d’Artà tenen per objecte, d’una banda, enderrocar la totalitat dels elements dels escars que poden ser un perill i, d’una altra banda, retirar-ne les runes. Es tracta d’enderrocar les parts inestables de dos dels escars existents a la platja de Caloscamps que, a causa dels grans temporals de mar que hi ha hagut en els darrers anys i de la falta de manteniment d’aquestes edificacions, s’han esfondrat parcialment, la qual cosa ha provocat que amenacin de caure en qualsevol moment. Així mateix, també es col·locaran unes tanques per reforçar la seguretat en el camí d’accés.

 

A més, com que les parets dels escars, a part de fer d’estructura portant d’aquestes edificacions, fan de mur de contenció de les terres existents a la part posterior, el projecte preveu no eliminar totalment les parets de fons dels escars per evitar l’esllavissament de les terres de darrere i perquè no s’erosioni tant la zona. Tampoc no es preveu retirar les rampes de formigó existents, ja que no es considera que siguin cap perill per als visitants.

 

Tal com ha manifestat l’Equip de Govern en la visita a les obres, es tracta d’unes actuacions d’emergència que s’havien de fer i, per aquest motiu, es va demanar el permís per retirar les runes a la Demarcació de Costes de les Illes Balears, que el va concedir al mes de febrer d’enguany. El consistori preveu que aquestes obres durin deu dies aproximadament, durant els quals es tancarà, per seguretat, l’accés al matí (fins a les 14 h). Així mateix, l’Ajuntament insta a respectar els senyals de perill i les zones acordonades i demana paciència mentre durin les obres per poder gaudir, després, d’una zona més segura.

 

Exporta a PDF