INICI
  Transparència
  Reglaments i ordenances generals
  Pressuposts
  Urbanisme
  Desenvolupament local
  Participació ciutadana
  Ordenances fiscals
  Junta de Govern Local
  Programes culturals
  Publicacions
  Pagament d'impostos
  Eleccions
  Mapa del municipi
  Telèfons i adreces
  Organització
  Grups polítics
  Plens
  Biblioteca
  Teatre d'Artà

Enllaç a incidències

Enllaç a pla d'accióEnllaç a entitats ciutadanes
Enllaç a entitats esportives

Enllaç a biblioteca

Enllaç al Teatre d'Artà
Enllaç a la Ràdio Municipal d'Artà

 Brillant inauguració de l'orgue de la Parròquia de Sant Pere
 \N

09/10/2002

batlia

Dissabte, 26 d'octubre, serà un dia que molts de coloniers recordaran per haver estat la data d'inauguració del nou orgue de la Parròquia de Sant Pere. No cal ni dir que l'Església estava plena de gom a gom per tal d'encabir tota aquella gent que volia participar d'una festa tan esperada. A l'acte no hi mancaren representants de l'Associació d'Amics de la Música, entitat que ha estat fonamental per dur a terme aquesta obra; representants de l'Ajuntament (hi foren presents el batle, el primer tinent de batle, la regidora de Cultura i la regidora Apol·lònia Genovart), membres de l'Església (el vicari general, el rector d'Artà i el superior del Convent dels franciscans) i Miquel Àngel Flaquer, conseller d'Hisenda i Pressuposts del Consell de Mallorca.

Després dels parlaments de Salvador Martí (Associació d'Amics de la Música), d'Antoni Amorós (rector d'Artà) i del batle Montserrat Santandreu es va donar el sus al concert inaugural, que va anar a càrrec d'Arnau Reynés. Obres de Cabanilles, Buxtehude i Bach foren molt aplaudides per un públic molt entregat i que va escoltar amb molta d'atenció.

Aquest orgue, construït bàsicament per Pere Reynés, amb la col·laboració de Jordi Carles Ribas Ros (la caixa de fusta), F. Heisler (els tubs de metall) i E.R. Ottes (harmonització), consta de tres cossos: el central i dues torres laterals. A l'interior del cos central s'hi troben els salmers dels teclats manuals amb els seus tubs i, als dos laterals, els salmers del pedal dividit en dos costats: a l'esquerra, el costat C (do) i, a la dreta, el costat Cs (do #). A més, cal recordar que l'orgue consta de dos teclats de mans amb 54 tecles.

Ara, una de les tasques que s'han proposat l'Associació d'Amics de la Música és treure tot el profit possible a aquest instrument, el pressupost del qual puja a 91.000 euros