INICI
  Transparència
  Reglaments i ordenances generals
  Pressuposts
  Urbanisme
  Desenvolupament local
  Participació ciutadana
  Ordenances fiscals
  Junta de Govern Local
  Programes culturals
  Publicacions
  Pagament d'impostos
  Eleccions
  Mapa del municipi
  Telèfons i adreces
  Organització
  Grups polítics
  Plens
  Biblioteca
  Teatre d'Artà


Enllaç a incidències

Enllaç a pla d'accióEnllaç a entitats ciutadanes
Enllaç a entitats esportives

Enllaç a biblioteca

Enllaç al Teatre d'Artà
Enllaç a la Ràdio Municipal d'Artà

 Inauguració de l'Orgue de la Colònia
 L'acte tindrà lloc aquest dissabte, a les 20.30 h

27/09/2002

batlia

Aquest dissabte, 26 d'octubre, s'inaugurarà l'orgue de la Parròquia de Sant Pere, a la Colònia. L'acte tindrà lloc a les 20.30 h i es clourà amb un concert d'Arnau Reynés.

Aquest orgue ha estat impulsat per l'Associació d'Amics de la Música de la Colònia de Sant Pere, que es va crear el 15 de març de 1996. El dia 2 d'abril de 1999 es va signar el contracte de construcció de l'orgue que s'inaugura aquest cap de setmana amb el constructor-fabricant d'orgues Pere Reynès. Una part molt important dels esforços de l'Associació s'han adreçat a cercar vies de finançament. A les aportacions de l'Ajuntament d'Artà (10.639,4 €) i de la Parròquia (10.518 €) , que s'hi han implicat des del començament, s'hi ha de sumar les del Consell Insular, La Caixa, Banca March, Sa Nostra i la Seu. El pressupost total de l'orgue ha pujat a de 91.533,6 €.

L'instrument, construït per Pere Miquel Reynés Florit, consta de tres cossos: el central i dues torres laterals. A l'interior del cos central s'hi troben els salmers dels teclats manuals amb els seus tubs i, als dos laterals, els salmers del pedal dividit en dos costats: a l'esquerra, el costat C (do) i, a la dreta, el costat Cs (Do #) .

La cara de l'orgue està composta pels tubs de flautat 8', els tubs més grans i vistosos de l'orgue, tret dels quatre primers: C, Cs, D, Ds, que es troben just darrere els tubs que componen les dues torres laterals, i el motiu pel qual estan darrere és la seva llargada.

Al cos de baix, s'hi troben els mecanismes de transmissió, el ventilador elèctric, que produeix el vent i les manxes reguladores de la pressió de l'aire.

A més de Pere Reynés, han intervingut en la realització de l'orgue Jordi Carles Ribas Ros (caixa de fusta), F. Heisler (tubs de metall) i E.R. Ottes (en l'harmonització).