INICI
  Transparència
  Reglaments i ordenances generals
  Pressuposts
  Urbanisme
  Desenvolupament local
  Participació ciutadana
  Ordenances fiscals
  Junta de Govern Local
  Programes culturals
  Publicacions
  Pagament d'impostos
  Eleccions
  Mapa del municipi
  Telèfons i adreces
  Organització
  Grups polítics
  Plens
  Biblioteca
  Teatre d'Artà


Enllaç a incidències

Enllaç a pla d'accióEnllaç a entitats ciutadanes
Enllaç a entitats esportives

Enllaç a biblioteca

Enllaç al Teatre d'Artà
Enllaç a la Ràdio Municipal d'Artà

 Artà protagonitza una gran marxa pel tren de Llevant
 \N

10/10/2002

batliaDiumenge, 20 d'octubre, Artà es va convertir en un clam perquè el tren arribi al Llevant de Mallorca. Marxaires provinents de tota la contrada arribaren a Artà caminant per les vies o per la carretera amb un objectiu: que el retorn del ferrocarril sigui factible. A devers les 12 del migdia, els voltants de l'Estació eren una festa. Grans i petits observaven els vagons que havien elaborat els escolars més petits i gaudiren de les dues exposicions que omplien la planta baixa de la renovada Estació. Una d'aquestes exposicions se centrava sobre el ferrocarril a Artà; l'altra, estava muntada per l'Associació d'Amics del Ferrocarril de Balears.

A devers migdia, els primers marxaires començaren a arribar a la concentració. A devers les 14.30 hores, eren prop de mil cinc-cents els que es reuniren a l'esplanada per començar a dinar. Poc abans havia tingut lloc uns dels moments més emotius de la Marxa. Les autoritats, entre les quals hi cal esmentar el conseller d'Obres Públiques, Francesc Quetglas; el conseller d'Agricultura, Mateu Morro; el futur conseller de Treball, Miquel Rosselló; el director-gerent de Serveis Ferroviaris de Mallorca, José Antonio Santos, a més de representants de tots els consistoris implicats en la Marxa, sortiren a camí, amb els xeremiers al capdavant, d'un bon grup de gabellins. Tots junts arribaren després a l'estació entre els aplaudiments de tots els que ja esperaven.

Després del dinar de buffet que havia preparat el restaurant Can Ramon, va començar el concert que havia muntat Músics per la Llengua. Llunàtiques, S'Arrual Jazz Mort, Ocults, Serpentina, Lluís Gili, Suso Reixach, Guillem Sansó i d'altres varen posar música a la Diada. No cal dir que un dels moments musicals més sorprenents va ser quan el grup Spaguetti va fer pujar a dalt de l'escenari a Jano, un dels concursants d'Operación Triunfo.

Entremig de les actuacions musicals els polítics varen fer els seus parlaments. Montserrat Santandreu, com a batle amfitrió, va reclamar una vegada més doblers de Madrid per fer realitat que el tren arribi a la nostra comarca. El conseller Francesc Quetglas va dir que estava molt content d'assistir a la Marxa pel tren de Llevant, ja que ell i el seu equip treballen de valent, segons les seves possibilitats, perquè el tren arribi a Cala Rajada. Va comentar també que, just que Madrid hi posàs un poc de voluntad amb les inversions ferroviàries a Mallorca, ben prest tindríem aquest tren. Miquel Piris, representant de Llevant en Marxa, va fer-se ressò de les inversions que fa el govern central en matèria ferroviària: ni un euro a les Balears, milers de milions per a l'Alta Velocitat.Des d'aquí l'Ajuntament vol agrair la tasca que varen dur a terme els cossos de voluntaris, l'àrea socioeducativa de l'Ajuntament i totes les entitats que s'implicaren en l'organització de la festa.

Ah, l'any que ve ens veim a Capdepera.