INICI
  TransparŔncia
  Reglaments i ordenances generals
  Pressuposts
  Urbanisme
  Desenvolupament local
  Participaciˇ ciutadana
  Ordenances fiscals
  Junta de Govern Local
  Programes culturals
  Publicacions
  Pagament d'impostos
  Eleccions
  Mapa del municipi
  TelŔfons i adreces
  Organitzaciˇ
  Grups polÝtics
  Plens
  Biblioteca
  Teatre d'ArtÓ


Enllaš a incidŔncies

Enllaš a pla d'acciˇEnllaš a entitats ciutadanes
Enllaš a entitats esportives

Enllaš a biblioteca

Enllaš al Teatre d'ArtÓ
Enllaš a la RÓdio Municipal d'ArtÓ

 Un any de recollida selectiva a ArtÓ
 La gran implicaciˇ dels artanencs ha suposat passar del 13 % de reciclatge al 61 %

03/03/2015

Comunicaciˇ

Aquest mes de febrer ha fet un any de la posada en marxa del sistema de recollida selectiva porta a porta a tot el municipi. Artà ha passat de reciclar el 13 % dels residus al 2013 al 61 % el 2014.

 

Aquestes dades indiquen que el rebuig ha disminuït considerablement: ha passat de 3.150 tones al 2013 a 1.100 tones al 2014. Aquesta reducció en la producció de rebuig s’ha traduït, també, en una reducció del cost de la incineració i ha permès un estalvi d’uns 295.000 euros, cosa que reverteix en les bonificacions a la ciutadania i empreses que reciclen i que passen la inspecció tècnica de residus (ITR).

 

Per tipologies de residus, s’ha passat de reciclar 150 tones de paper a més de 300, de 200 tones de vidre a 350 i de 75 tones d’envasos a 300. A més, durant aquest any s’ha iniciat la recollida selectiva de matèria orgànica, de la qual se n’han recollit 750 tones.

 

Des de l’Ajuntament, el regidor de Medi Ambient, Jaume Alzamora, impulsor de la iniciativa, destaca la importància que ha tengut cada persona d’Artà en els resultats: “el reciclatge necessita un sentiment de col·lectivitat i participació molt elevat, cada persona compta per millorar la recollida”. El regidor mostra la seva satisfacció, tot i això indica que no es poden relaxar i que ja estan preparant una sèrie de millores al Parc Verd d’Artà i a l’Àrea d’Aportació de la Colònia per millorar el triatge en aquestes instal·lacions municipals.

 

D’aquesta manera, el municipi d’Artà ha passat a ser un dels municipis capdavanters en recollida selectiva a Mallorca i l’èxit ha repercutit positivament en la taxa de residus, la qual s’ha pogut baixar més de 50 euros als ciutadans que reciclen i una quantitat variable als comerços.

 

Tota la informació sobre els resultats i el sistema de recollida selectiva porta a porta, la podeu trobar a http://arta.cat/recicla/index.php.

 

  Exporta a PDF