INICI
  Transparència
  Reglaments i ordenances generals
  Pressuposts
  Urbanisme
  Desenvolupament local
  Participació ciutadana
  Ordenances fiscals
  Junta de Govern Local
  Programes culturals
  Publicacions
  Pagament d'impostos
  Eleccions
  Mapa del municipi
  Telèfons i adreces
  Organització
  Grups polítics
  Plens
  Biblioteca
  Teatre d'Artà

Enllaç a incidències

Enllaç a pla d'accióEnllaç a entitats ciutadanes
Enllaç a entitats esportives

Enllaç a biblioteca

Enllaç al Teatre d'Artà
Enllaç a la Ràdio Municipal d'Artà
 Artà, seu del XXVI aplec excursionista
 Se celebrarà els dies 1, 2 i 3 de novembre al quarter de Betlem

02/10/2002

batlia

El pont de Tots Sants, uns tres-cents excursionistes d’arreu dels Països Catalans (País Valencià, Principat, Andorra, Catalunya Nord i Balears) es donaran cita al quarter de Betlem per celebrar el XXVI aplec. El Grup Excursionista de Mallorca, el Grup Excursionista d’Artà, el Grup Tramuntanya i l’Ajuntament d’Artà són els responsables de l’organització d’aquest gran campament, adreçat a excursionistes de totes les edats i ubicat dins el si del Parc Natural del Llevant. A més, comptaran amb la col·laboració d’altres institucions i entitats excursionistes de Mallorca.

Les activitats que es faran en aquest aplec, bàsicament excursionistes, es veuran complementades per d’altres de caire cultural (conferències, projeccions de diapositives) o per tallers que faran ressò en aspectes molts de la nostra contrada, com ara demostracions de l’ofici de marger o de paret seca, el treball de la palma o el ball de bot.

Habilitar l’espai del quarter de Betlem per a un campament tan gros suposarà un gran esforç per a tots els grups que ho organitzen o hi col·laboren. S’han de instal·lar més banys i dutxes (els existents són insuficients perquè tres-centes persones gaudeixin d’úns mínims de comoditat). Són necessàries carpes per a encabir lliteres i matalassos, així com contenidors de recollida selectiva. També s’ha de preveure la possibilitat de fer focs de campanya a la nit i els sistemes de comunicació, que hauran de ser per megafonia.

El GEM (Grup Excursionista de Mallorca) ja té molt perfilat el programa que es durà a terme durant aquest pont. Hi ha excursions llargues (de més de quatre hores), curtes (entre tres i quatre hores) i passejades (entre dues i tres hores). Moltes d’elles es desenvoluparan dins l’àmbit del Parc Natural; d’altres, els portaran a indrets més allunyats de l’Illa.